Duracell hangi ülkenin markası? Duracell'in tarihçesi

Duracell hangi ülkenin markası? Duracell'in tarihçesi
 Muhabir
Duracell pil nerenin ürünü, hangi ülkenin ve Duracell pil iyi mi? İşte detaylar...

Duracell hangi ülkenin markası?

Duracell, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir markasıdır. 1924 yılında bilim adamı Samuel Ruben ve iş adamı Philip Rogers Mallory tarafından kurulan P. Mallory Company adlı şirket tarafından üretilmiştir. 1996 yılında Procter & Gamble tarafından satın alınan Duracell, günümüzde Berkshire Hathaway'e aittir.

Duracell, dünyanın en büyük pil üreticilerinden biridir. Ürünleri dünya çapında 160'tan fazla ülkede satılmaktadır. Türkiye'de de Duracell, pazar lideri konumundadır.

Dolayısıyla, Duracell'in markası Amerika Birleşik Devletleri'ne aittir.

duracell-1.jpg

Duracell'in tarihçesi

Duracell, pil ve akıllı güç sistemleri üreten Berkshire Hathaway'e ait bir markadır. İlk olarak, 1930 yılında tanıtılmış ve satışa sunulmuştur.

Duracell'in kuruluşu, bilim insanı Samuel Ruben ile iş insanı Philip Rogers Mallory'nin arkadaşlığına dayanmakta. Ruben, akü ve pil konusunda uzman bir bilim insanıydı. Mallory ise bir iş insanıydı ve pil üretimine yatırım yapmak istiyordu. 1920'lerde, ikilinin ortaklığıyla kurulan Mallory Battery Company, ilk alkalin pilleri üretmeye başladı. Bu piller, o zamanlar yaygın olarak kullanılan çinko-karbon pillerden çok daha uzun ömürlüydü.

1930'larda, Mallory Battery Company, pillerini Duracell markası altında satmaya başladı. Duracell adı, "dayanıklılık" anlamına gelen "durable" ve "cell" kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Duracell markası, kısa sürede popüler hale geldi ve günümüzde dünyanın en tanınmış pil markalarından biri haline geldi.

shdgkagdf.jpg

Duracell, uzun ömürlü pilleri ile tanınmakta. Şirket, pil üretiminde sürekli yenilikler yaparak, ürünlerinin performansını artırmaya çalışmakta. Duracell, günümüzde farklı türde piller üretmekte. Bunlar arasında, AA, AAA, C, D, 9V, CR2032, CR2025, CR2016 gibi alkalin piller, NiMH şarj edilebilir piller ve lityum piller bulunmakta.

Duracell, 2002 FIFA Dünya Kupası'nın ana sponsorluğunu yapmıştır. Bu sponsorluk, Duracell markasının dünya çapında tanınırlığını artırmıştır.

1 Mart 2015'te; Procter & Gamble, Duracell'i Berkshire Hathaway'e 6.4 milyar dolara sattı.

Duracell, günümüzde dünyanın en büyük pil üreticilerinden biridir. Şirket, ürünlerini 160'tan fazla ülkede satmakta.

Duracell'in Türkiye'deki faaliyetleri, 1960'lı yıllarda başlamıştır. Şirket, günümüzde Türkiye'de 2 fabrika ve 1 araştırma merkezine sahiptir. Duracell'in Türkiye'deki ürünleri, Türkiye'nin yanı sıra, Orta Doğu ve Afrika ülkelerine de ihraç edilmekte.

dsdsf.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.