Dulkadiroğulları Derneği’nden Milli Politika Vurgusu

Dulkadiroğulları Derneği’nden Milli Politika Vurgusu
 Haber Merkezi
Kırıkkale Dulkadiroğulları Derneği Yönetim Kurulu, Amerika-İran savaşı hakkında yapılan bazı değerlendirmelerde derneklerinin adını kullanarak, devlet politikasına ve halk anlayışına ters düşen ifadeler kullanıldığını kamuoyuna açıkladı.

DERNEKLERİN BAKIŞ AÇISINA TERS

Dernek yönetimi, yapılan açıklama ve söylemlere katılmadıklarını ifade ederken, söz konusu değerlendirmelerin zaman içerisinde Kırıkkale Dulkadiroğulları Derneği’ne mal edilmemesi adına açıklama yapma gereği duyduklarını bildirdi. Kırıkkale Dulkadiroğulları Dernek Başkanı Uğur Erkoç, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, derneklerinin anlayışına ve bakış açısına ters olan ifadelerin kamuoyunda yanlış algıya neden olabileceğini belirtti.

AÇIKLAMA YAPARAK BİLGİ VERMEK İSTEDİK

Erkoç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Derneğimiz Türkiye’nin ilk Dulkadiroğulları derneğidir. Ülkemizin her zaman milli politikasının yandayız. Maalesef İran’da bulunan Dulkadiroğulları’nın ve liderlerinin dünya ve inanç görüşleri ile Anadolu’da bulunanların inanç ve görüşleri birbirinden tamamen uzaktır. Bu kavram karmaşasına kamuoyu nezdinde bir açıklama yaparak bilgi vermek istedik.”

AÇIKLAMALARLA İLİŞKİLENDİRİLMEMESİ GEREK

Dernek yönetimi, Kırıkkale Dulkadiroğulları Derneği’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin milli politikalarının yanında olduğunu vurgulayarak, dernek adının farklı siyasi ya da ideolojik açıklamalarla ilişkilendirilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Yapılan açıklamada, kamuoyunda oluşabilecek kavram karmaşasının önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtilirken, derneğin duruşunun net olduğu ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.