Doğal kaynakların en uygun şekilde kullanılması konuları ele alındı

Doğal kaynakların en uygun şekilde kullanılması konuları ele alındı
Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürleri ile eğitim toplantısı gerçekleştirdi. Kırıkkale İl Müdürü Fatih Ateş’in de katıldığı toplantıda, doğal kaynakların en uygun şekilde kullanılması konuları ele alındı.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de tarım faaliyetlerinin artırılması amacıyla çalışmalar devam ediyor. Tarım kaynaklarının verimli kullanılması ve doğal kaynakların farkındalık oluşturarak verimliliğini sağlaması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürleri ile eğitim toplantısı gerçekleştirdi. Kırıkkale İl Müdürü Fatih Ateş’in de katıldığı toplantıda, doğal kaynakların en uygun şekilde kullanılması konuları ele alındı.

ETKİN PLANLAMA SÜRECİ

Toplantıda doğal kaynakların uygun şekilde kullanılmasının devamını sağlayacak etkin bir planlama süreci ile kayıtlılık, verimlilik, kalite ve sürdürülebilirlik genel ilkeleri ile şekillenen bakanlık politikaları anlatıldı. Suyu merkeze alan üretim planlaması ile stratejik ürünlerin en doğru yerde üretilmesi planlanıyor. Sözleşmeli üretim ile hayata geçecek olan model il müdürlerine anlatıldı. Ayrıca üretimin yapıldığı fakat miras, tapu ve mülkiyet sorunları nedeniyle ÇKS’ye kaydolamayan arazilerin sisteme nasıl kaydolacağı hakkındaki yönetmelik aktarıldı” ifadesine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.