Bayraktar, Kırıkkale’de öğrencilerle buluştu

Bayraktar, Kırıkkale’de öğrencilerle buluştu
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi Ekonomi Topluluğu Merkezi Dersliklerde tarafından ''Kariyer Planlama Konferansı'' düzenlendi. 68.Kariyer Buluşması kapsamında Prof. Dr. Yüksel Bilgili Bayraktar öğrencilerle buluştu.

GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAYACAK

Konferansa akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Öğrencilere kariyer planlamasını nasıl yapmaları ve bu süreçte nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yüksel Bilgili Bayraktar, ''Mezuniyet sonrasında karşılaşacağınız opsiyonların neler olduğunu anlatmak, sizlerin kariyer planına yardımcı olmak ve yol ayrımlarında sizleri bekleyenleri anlatmak amacıyla buradayım. Öğrencilerle buluşmayı önemli buluyorum ve sosyal bir sorumluluk olarak görüyorum. Bir kişinin kariyer gelişimine katkı sağlarsak program amacına ulaşmış olur. " dedi.

KAMU SEKTÖRÜNÜ TERCİH EDEBİLİRSİNİZ

Tezli ve tezsiz yüksek lisans ile doktora süreci hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yüksel Bilgili Bayraktar, "Yüksek lisans yapmanızı tavsiye ederim. Yüksek lisans yaparken iş bulmanız daha kolay olur ve maaşınız daha yüksek olur. Yüksek lisans işe alımlarda bir tercih sebebidir. 4. Sınıfta iken ALES sınavına girin. İkinci adım ise doktoradır. Doktora için ALES puanınız minimum 70, YDS veya YÖKDİL puanınız ise 55 olmalıdır. Doktora süreci insana disiplin kazandıran bir süreçtir. Özel sektörde çalışıyor olsam da doktora yapardım. Hafta içi belli saatlerde çalışmak ve hafta sonu tatil yapmak isterseniz kamu sektörünü tercih edebilirsiniz.”

KURUM SINAVLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

“Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrasında A ve B kadrolarına atanabilirsiniz. Yeter ki vazgeçmeyin ve kolaya kaçmayın. Doğru kaynaklarla iyi çalışırsanız KPSS'de başarılı olacağınıza inanıyorum." şeklinde konuştu. Prof. Dr. Yüksel Bilgili Bayraktar konuşmasının devamında araştırma görevliliği, doktora sonrası akademik hayat, Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve YÖKDİL sınavları, bütünleşik doktora, KPSS başvuru şartları, KPSS A ve B Grubu kadroları, genel kültür ve genel yetenek sınavları, alan sınavları, sınavların soru dağılımı, 2023 KPSS istatistikleri, puan türleri ve kurum sınavları hakkında bilgi verdi.

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Konferans, Prof. Dr. Yüksel Bilgili Bayraktar'ın öğrencilerimizin sorularını yanıtlamasıyla devam etti. İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Nimet Varlık ve Ekonomi Topluluğu üyeleri, konuğumuz Prof. Dr. Yüksel Bilgili Bayraktar'a teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.