Balışeyh’te büyükbaş hayvancılığa yatırım
DETAYLI ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLDİ
Brezilya’dan ithal edilen 140 adet gebe düvenin işletmeye kazandırılmasıyla bölgedeki hayvansal üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor. İl Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürülen süreç kapsamında hayvanların karantina işlemleri titizlikle yürütülürken, gerçekleştirilen ziyarette uygulamalar detaylı şekilde değerlendirildi. Denetimler sırasında hayvanların genel sağlık kontrolleri yapılırken, karantina uygulamalarının mevzuata uygunluğu ve işletmede alınan biyogüvenlik tedbirleri yerinde incelendi.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK
Yetkililer, olası hastalık risklerinin önlenmesi ve sürü sağlığının korunması açısından bu aşamaların büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Ziyaret sırasında üreticiyle de görüşen Ateş, büyükbaş hayvancılığa yapılan yatırımların hem bölge ekonomisine hem de ülke hayvancılığına katkı sağlayacağını belirtti. İthal edilen hayvanların üretim kapasitesini artırarak verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından olumlu sonuçlar doğurmasının beklendiğini ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, hayvancılık sektörünün güçlendirilmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayarak, güçlü üretimin güçlü bir tarım altyapısının temelini oluşturduğunu kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.