43 bin 846 öğrenci ders başı yaptı 

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

3 BİN 175 ÖĞRETMEN GÖREV ALDI 
Kırıkkale'de de 230 okulda 43 bin 846 öğrenci ile 3 bin 175 öğretmen ders başı yaptı. TOKİ Şehit Nazir Elitok İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Punar, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. Bu yılın Cumhuriyetin 100. yılı olduğuna dikkati çeken Punar, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı da Türkiye Yüzyılı olacak. Bu hedefimize, ancak çağın gerekli kıldığı donanımlara sahip, milli ve manevi yönü güçlü nesillerin bilim, teknoloji, sanat ve spor gibi alanlarda yapacağı başarılı çalışmalarla ulaşabiliriz." diye konuştu.

DERS ZİLİNİ ÇALARAK SINIFLARI GEZDİ
İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu da temel eğitimde toplam 2 bin 843 derslikte 43 bin 846 öğrenci ile 3 bin 175 öğretmenin örgün eğitim öğretime başladığını kaydetti. Öğrencilerin halk oyunu gösterisi sunduğu ve şiirler okunduğu törende, protokol üyeleri ilk ders zilini çalarak sınıfları gezdi. Törene, Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen ve Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır da katıldı.

Kaynak: AA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.