ALELACELE ŞEKİLDE İCRA YOLUYLA SATIŞA SUNDULAR!
Bir önceki döneme ait dosyaların incelenmesi üzerine Yahşihan Belediyesi tarafından yetkilendirilen Avukat Ali Terzi, ‘İcbarlı İrtikap’ operasyonunun başlatılmasıyla birlikte yetkisini kullanarak alelacele şekilde 150 milyon TL değerindeki arsayı 38 milyon TL üzerinden açık artırım ile ihale satışına sundu. Avukat Ali Terzi, aynı zamanda Kuzey Geometri firmasının sahibi olan ‘İcbarlı İrtikap’ suçundan tutuklanan Ulaş Biçer’in Avukatlığını yapıyor.
BİRKAÇ MEMUR GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI!
Yahşihan Belediyesi’nde bulunan birkaç memurun Avukat Ali Terzi’nin emrinde çalıştığı, bu birkaç memurun görevini kötüye kullanarak Yahşihan Kaymakamlığı’nın hemen yanı başında merkezde bulunan yaklaşık 15 dönümlük 150 milyon TL değerindeki araziyi 38 milyon TL olarak icra yoluyla satışa sunulmasına göz yumduğu ortaya çıktı.
9 EKİM’DE İHALEYE ÇIKACAK
2 Ekim saat 10.27'de başlayan ihale artırma başlangıç tarih ve saati, 9 Ekim saat 10.27'de sona erecek. 38 milyon 437 bin 695 TL başlangıç bedeliyle satışa sunulan arsada şu ana kadar en yüksek teklif 38 milyon 500 bin TL olarak kayıtlara geçti. Muhammen bedelinin 76 milyon 795 bin 390 TL olduğu ihaleye konu olan arsayla ilgili teminat bedeli ise 7 milyon 679 bin 539 TL, KDV oranı ise yüzde 10 olarak belirlendi.
TEMLİK YOLUYLA ALACAKLARININ PEŞİNDE!
Yahşihan Belediyesi’nin borçlu olduğu ve ‘icbarlı irtikap’ suçundan tutuklanan Kuzey Geometri firmasının sahibi olan Ulaş Biçer’in mal varlıklarına el konulmasına rağmen 150 milyon TL değerindeki arsanın dolaylı yollardan satışını gerçekleştirerek, temlik yoluyla alacağını bu şekilde alması planlandığı ortaya çıktı.