Yahşihan soruşturmasında mahkemeden karar: 2 eski başkan dahil 15 kişi tutuklandı

Kırıkkale’de Yahşihan Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararını açıkladı. Eski belediye başkanları Ahmet Sungur ve Osman Türkyılmaz’ın da aralarında bulunduğu 15 şüpheli tutuklandı.

YAHŞİHAN SORUŞTURMASINDA 15 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında adli süreçte yeni bir gelişme yaşandı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin adliyedeki işlemleri tamamlandı.Savcılık ifadelerinin ardından hakimliğe sevk edilen şüpheliler hakkında karar verildi. Mahkeme, aralarında eski Yahşihan Belediye Başkanları Ahmet Sungur ile Osman Türkyılmaz’ın da bulunduğu 15 şüphelinin tutuklanmasına hükmetti.

19 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ KONTROL KARARI

Soruşturma kapsamında hakimliğe sevk edilen diğer şüpheliler hakkında da farklı tedbir kararları uygulandı. Buna göre 19 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, 2 şüpheli hakkında ise ev hapsi kararı verildi.Tutuklanmasına karar verilen 15 şüpheli, adliyedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından güvenlik önlemleri altında ceza infaz kurumuna teslim edildi.

SORUŞTURMADA BİRDEN FAZLA SUÇLAMA BULUNUYOR

Yahşihan Belediyesine yönelik yürütülen soruşturmada şüpheliler hakkında çeşitli suçlamalar kapsamında işlem yapıldığı bildirildi. Soruşturmanın; “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olma”, “rüşvet”, “irtikap”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” iddiaları çerçevesinde yürütüldüğü belirtildi.

ESKİ BAŞKANLAR DA TUTUKLANANLAR ARASINDA

Soruşturmanın dikkat çeken ayrıntılarından biri, Yahşihan Belediyesinde geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapan Ahmet Sungur ve Osman Türkyılmaz hakkında verilen karar oldu. Her iki eski belediye başkanı da tutuklanan 15 şüpheli arasında yer aldı.

BİR ŞÜPHELİ İÇİN YAKALAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Soruşturma kapsamında hakkında işlem yürütülen bir şüphelinin ise firari durumda olduğu bildirildi. Güvenlik güçlerinin söz konusu şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.Yahşihan Belediyesine yönelik soruşturmadaki adli sürecin, soruşturma kapsamında toplanacak deliller ve yapılacak işlemler doğrultusunda devam etmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri