UZMAN 7 EĞİTMEN KATILDI
Gerçekleştirilen eğitim programı, makyaj-mulaj uygulamalarıyla desteklenen simülasyon teknikleri kullanılarak sahaya birebir uyarlanmış senaryolar eşliğinde yürütüldü. Eğitime 12 sağlık personeli katılırken, eğitimler alanında uzman 7 eğitmen tarafından verildi. 112 personelinin travma yönetiminde parça beceri ve klinik düşünme kabiliyetlerinin geliştirilmesini hedefleyen eğitimde, sahada karşılaşılabilecek vakalar uygulamalı olarak canlandırıldı.
43 İLİN GEÇİŞ GÜZERGAHI
Eğitim süresince uluslararası resüsitasyon kılavuzlarına uygun içerikler kullanılarak, sağlık çalışanlarının güncel bilgilerle donatılması sağlandı. Ayrıca, 43 ilin geçiş güzergâhında yer alan ilimizde, afet ve acil durumlara hazırlıklı, donanımlı ve yetkin personel istihdamının önemi vurgulandı. Konu hakkında İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Osman Polat, “Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde bilimsel gelişmelerin 112 çalışanlarına aktarılması ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla hizmet içi eğitimlerin aralıksız devam etmektedir.
İlimizde teknolojik gelişmelerden faydalanılarak, tüm sağlık personelinin bilgi ve beceri düzeyinin artırılması ve sağlık hizmetlerinde ülke genelinde standartlaşmanın sağlanması hedeflenmektedir” dedi.