Öztürk: “Gazi Mustafa Kemal, bir diriliş ateşidir”

MHP Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Halil Öztürk, Atatürk’ün 87. vefat yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

VİCDANINA NAKŞEDEN BÜYÜK BİR LİDERDİR

MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Atatürk’ün tarihi kişiliğine ve onun Türk milleti için yaptığı mücadeleye vurgu yaptı. Düşmanın süngüsünde bile bağımsızlığın kokusunu duyan koca bir yürek… Öztürk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Karanlığı yaran bir ışık gibi doğan, Türk’ün istiklal iradesini şahlandıran, Türk milletinin kaderini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete uğurlayışımızın 87. yıl dönümünde bir kez daha sarsılmaz bir hürmetle, gönülden bir minnetle ve derin bir saygıyla anıyoruz. Atatürk yalnızca büyük bir komutan değil; milletine yön çizen, ufuk açan, emperyalizmin zincirlerini parçalayan bir diriliş ateşidir. O, yokluğun içinden bir devlet çıkaran; esaret dayatmasına karşı Türk’ün asaletini ayağa kaldıran; “tam bağımsızlık” idealini bir milletin ortak vicdanına nakşeden büyük bir liderdir.”

TÜRK MİLLETİ BU YOLUN YOLCUSUDUR

“Gecenin en koyu anında milletine umut olan, “Çare tükenmez” diyerek umutsuzluğu kovan,

Düşmanın süngüsünde bile bağımsızlığın kokusunu duyan koca bir yürek… İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk budur. Atatürk; cesareti, aklı ve sabrı kuşanarak yok edilmek istenen Türk milletini yüreklendirmiş, Türklüğe duyduğu derin sevgiyle hareket etmiş, işgal altındaki bir vatanı yeniden diriltmiş, millet egemenliğini devletin en yüksek temeli kılmıştır. Onun yürüdüğü yol, korkunun değil cesaretin; yılgınlığın değil azmin; teslimiyetin değil kudretin yoludur. Türk milleti bu yolun yolcusudur, bu mirasın sahibidir.”

MİLLETİMİZİN KALBİNDE YANAN MEŞALE

“En büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, var oldukça aziz Atatürk’ün adı yaşayacak; naçiz vücudu toprağa karışmış olsa da, milletimizin kalbinde yanan o büyük meşale asla sönmeyecektir.” Atatürk, Türk Milletini Temsil Eden Çağlar Üstü Bir İradedir Öztürk, yaptığı açıklamanın devamında ise “Aradan yıllar geçmiş olsa da, aziz milletimizin Atatürk’e duyduğu sevgi ve sadakat eksilmemiş, bilakis her sınamada, her kavşakta, her badirede daha da perçinlenmiştir. Çünkü Atatürk; Türk milletinin vakarını, cesaretini ve namusunu temsil eden çağlar üstü bir iradedir.”

KARARLILIKLA DEVAM ETMEKTEDİR

10 Kasım; hüzünle birlikte bir diriliş şuurunun, bir kez daha “Atatürk’ün emanetine sahip çıkma” azminin günüdür. Cumhuriyet’in ruhu dimdik ayaktadır; Türk milleti ayaktadır; istiklal ve istikbal yürüyüşümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere doğru kararlılıkla devam etmektedir. Bu duygu ve inançla; Milli Mücadele’nin başkahramanı ve komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet ve dava adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 87. yılında rahmetle, şükranla ve sonsuz bir saygıyla anıyorum.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri