30 NİSAN’DA SONA ERECEK
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen kampanya, 1 Kasım 2025 tarihinde başlayıp 30 Nisan 2026 tarihinde sona erecek. Kampanya kapsamında, doğaya bırakıldığında uzun yıllar boyunca ciddi çevre kirliliğine yol açan atık piller ve bitkisel atık yağlar, okullar aracılığıyla toplanarak geri dönüşüm tesislerine gönderilecek. Bu sayede hem çevrenin korunması hem de geri dönüşüm yoluyla bu atıkların biyodizel gibi çevre dostu ürünlere dönüştürülmesi hedefleniyor.
SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLECEK
Kampanyada öğrencileri motive etmek için çeşitli ödüller de hazırlandı. 25 kilogram atık pil toplayan okullar futbol topu, 50 kilogram atık pil toplayanlar ise 3’lü top seti kazanacak. Ayrıca 50 kilogram ve üzeri atık yağ getiren okullara dekoratif obje hediye edilecek.
Toplanan atık miktarına göre verilecek ödüller, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinde düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek.
HERKESİN ORTAK SORUMLULUĞU
Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, çevreye duyarlılık gösteren tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederek, “Doğayı korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu kampanya ile hem çevremizi temiz tutuyor hem de geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.