Öğrencilerle uzay etkinliği yapıldı

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve Temel Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Güder, “Dünya Uzay Haftası” etkinlikleri kapsamında Şehit Nebi Gündoğan Kırıkkale Anadolu Lisesini ziyaret etti.

GELİŞMELERİ HAKKINDA SOHBET ETTİ

Okul Müdürü Hakan Doğan’dan eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi alan Güney, öğretmenlerle bir araya gelerek okulda yürütülen çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ardından öğrencilerle buluşan Güney, uzay bilimi ve Türkiye’nin uzay alanındaki gelişmeleri hakkında sohbet etti.

BİLİM KEŞFİ DEVAM EDİYOR

Öğrencilere Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’in başarı hikâyelerini anlatan Güney, “Ülkemizin uzay yolculuğunda atılan bu adımlar hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Gençlerimizin bilime, araştırmaya ve keşfetmeye olan ilgilerini artırmalarını istiyoruz.” dedi.

ETKİNLİKLER ÖNEM TAŞIYOR

Güney, öğrencilere hedeflerinden vazgeçmemeleri, bilime yönelmeleri ve Türkiye’nin geleceğine katkı sunacak çalışmalara imza atmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, yurt genelinde TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde gençlerin ve bilim insanlarının sık sık bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştığını hatırlatarak, öğrencilerin bu tür etkinliklere katılımının önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri