BİRBİRİNDEN LEZZETLİ YİYECEKLER ORTAYA ÇIKTI
Anadolu’nun köklü mutfak kültürünü yansıtan sofrada hem gelenek yaşatıldı hem de genç aşçılar ustalardan uygulamalı eğitim aldı. Yenimahalle Şehit Ali Tonga Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencileri, aralarında Afrika’dan gelen bir şefin de bulunduğu 7 farklı şehirden şeflerle aynı okul mutfağında buluştu.
ZENGİN BİR İFTAR MENÜSÜ ÇIKTI
“Anadolu’da Bereketli Sofralar” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, kadim iftar ve sahur gelenekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Anproşef Başkanı Hüseyin Şipal ile diğer misafir şefler, Ramazan ayına özel iftar sofralarının inceliklerini ve geleceğe taşınan mutfak kültürünü öğrencilere birebir gösterdi. Gün boyu süren hazırlıkların ardından ortaya Anadolu’nun unutulmaz damak tadını yansıtan zengin bir iftar menüsü çıktı.
GELENEKSEL ANNE SÜTLACI HAZIRLANDI
Menüde İç Anadolu’nun köklü lezzetlerinden esnaf güveci başroldeydi. Yardımcı yemek olarak ise cevizli erişte kavruldu. Naneli süzme yoğurtla hazırlanan, yarma, nohut ve fasulyeyle zenginleştirilen yoğurt çorbası ise sofraya ayrı bir lezzet kattı. Tatlı olarak katıksız sütle yapılan geleneksel anne sütlacı hazırlandı. Gazlı içecekler yerine saray mutfağından ilham alan özel bir şerbet menüde yer aldı.
MESLEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİ
Mevsime uygun salata ve diğer tamamlayıcı lezzetlerle birlikte iftar sofrası 7 çeşitten oluşan zengin bir menüye dönüştü. Hazırlanan yemekler, Selçuklu ve Osmanlı motifli çinilerle bezenmiş tabaklarda sunularak görsel bir şölen oluşturdu. Etkinlik sayesinde öğrenciler hem farklı şehirlerin mutfak kültürünü tanıma fırsatı buldu hem de usta şeflerin deneyimlerinden yararlanarak mesleki becerilerini geliştirdi.