Köy öğretmeninden anlamlı proje

Kırıkkale Çelebi Yeniyapan Ortaokulunda görev yapan, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Erol Şahin, “Şehrimi ve Çevresini Öğreniyorum” isimli bir e-twinning projesi başlattı. Şahin bu proje ile birlikte öğrencilere yaşadıkları şehirleri tanıtmayı ve buralara geziler yapmayı planlıyor. 

“ÖĞRENCİLER YAŞADIKLARI ŞEHİRLERİ BİLMİYOR”
Kırıkkale’nin Çelebi ilçesi Yeniyapan Ortaokulunda görev yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Erol Şahin, çocukların kendi şehirlerini ve civar şehirleri öğrenebilmesi için bir proje başlattı. Öğrencilerin yaşadıkları şehirlere dair bilgi eksikliğini gören, öğrencilerin yaşadıkları şehrindeki birçok yeri bilmediğini; Kırıkkale’de birçok farklı gezilecek-görülecek yer olmasına rağmen buralara hiç gitmediklerini belirten Şahin Öğretmen, “Öğrenciler kendi şehirlerindeki birçok yeri bilmiyor, doğal olarak çevre şehirlerin kendine has yerlerini de bilmiyorlar. Şuan gidip görme imkanı olmasa da, öğrencilerin seslendirmesi ile belgesel tadında tanıtım filmleri çekiyoruz. Giderek eğlenceli hale gelen bu videolar izleyenlerin de beğenisi topluyor. Ayrıca videolarımız, yurt dışında yaşayan ve memleketine hasret kalan Türk vatandaşlarımızın da ilgisini çekiyor.” dedi.

“PROJE 8 ÖĞRETMEN VE 48 ÖĞRENCİYLE DEVAM EDİYOR”
Şehrimi ve Çevresini Öğreniyorum projesinin Kırıkkale, Hatay, Konya, Kocaeli, Aksaray ve Kahramanmaraş’ta, 8 köy öğretmeni ve 48 öğrenci ile devam ettiği belirten Erol Şahin, “Koordinatör olan bu sekiz öğretmenimizin yardımıyla öğrenciler şehirler hakkında araştırma yaparak yaptıkları bu araştırmaları şehre ait görsellerle süsleyerek seslendiriyorlar. Hem kalıcı öğrenmeyi sağlayan hem de unutamayacakları bir anı olarak kalan hem de gidip göremedikleri birçok şehir hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler Türkiye genelindeki diğer arkadaşlarına da öncülük ediyorlar. Derslerde görsel olarak kullanılabilecek bu videolar, proje için oluşturulan sosyal medya hesaplarında da takipçilerini bekliyor. Şimdi bu aşamadan sonra bu yüreği güzel sekiz öğretmenimizin amacı pandemi biter bitmez öğrencilerini araştırma yaparak tanıdıkları şehirlere hatta Türkiye’nin güzeller güzeli 81 iline götürmek.”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri