BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ
Kırıkkale Üniversitesi BESST-İVAL’25 etkinlikleri kapsamında ‘’Gazze’deki Soykırıma Karşı Türk Dış Politikası’’ konulu konferans düzenledi. Mavi Salonda gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Dekanlar, Meslek Yüksekokulları Müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
“GAZZE’DEKİ SOYKIRIMA KARŞI” KRİTİK KONFERANS
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, ‘’Bugün, Üniversitemiz için oldukça anlamlı ve heyecan verici bir haftanın başlangıcındayız. İkincisini düzenlediğimiz BESST-İVAL’25’in açılışındayız. Önümüzdeki bir hafta boyunca bilim, eğitim, sanat, spor ve teknoloji odaklı birçok etkinlik sizlerin katılımıyla dolu dolu yaşanacak. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, üniversiteler yalnızca diploma veren yer değildir. Elbette diploma alacağız; bu diploma bize bazı kapıları açacak, çeşitli sınavlara girme hakkı kazandıracak.”
KARDEŞLERİMİZİN DAİMA YANINDAYIZ
“Ancak biz Kırıkkale Üniversitesi olarak öğrencilerimizi yalnızca bir diplomayla değil, çok yönlü bir donanımla mezun etmeye gayret ediyoruz. Katıldığınız bu etkinlikler, sosyal transkriptinize yansıyacak. Mezun olurken sadece not ortalamanızla değil, aynı zamanda sosyal kazanımlarınızla da öne çıkacaksınız. Her ne kadar bazı kazanımlarınız belgeye dökülemese de sizi içten içe zenginleştiren ve yaşam boyu sizinle kalacak çok kıymetli deneyimler olarak yerini alacak. Neden? Çünkü sporun, sanatın, teknolojinin konuşulduğu, faaliyetlerin yapıldığı bir hafta. Bugün burada toplanmışken, ne yazık ki dünya gündeminden bir acıya da değinmeden geçemeyeceğim. 7 Ekim 2023’ten bu yana insanlık vicdanını derinden yaralayan bir soykırım yaşanıyor. Bu bir katliam değil, bu bir cinayet değil; kelimenin tam anlamıyla bir soykırım.”
GAZZE’YE VİCDANİ DESTEK
Açılış konuşmasının ardından T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Murat Yılmaz, “Gazze’deki Soykırıma Karşı Türk Dış Politikası” konulu konferansına geçildi. Dr. Murat Yılmaz, “Filistin-Gazze meselesinde yaşanan ağır insan hakları ihlallerine hukuki, ahlaki ve tarihsel açıdan dikkat çekmek zorundayız. İsrail’in üç temel iddiası vardır: Birincisi, Filistin’de kendilerinden önce siyasi otorite olmadığını savunur; ancak tarihsel olarak bölge uzun süre Osmanlı egemenliğinde olmuş, sonrasında manda yönetimiyle siyasi otorite varlığını korumuştur. İkincisi, toprakların tarihsel ve dini olarak kendilerine ait olduğunu iddia eder; fakat binlerce yıl önceki iddialarla toprak talep etmek kabul edilemez, uluslararası hukuk bugünkü insanların haklarını korur.”