Hasandede Köyü’nde korkutan saman yangını!

Kırıkkale’nin Hasandede Kasabası’nda yüksek gerilim hattında yaşanan patlama, yangına neden oldu.

YÜKSEK GERİLİM HATTINDA PATLAMA

Görgü tanıklarının ifadelerine göre önce şiddetli bir patlama sesi duyuldu, ardından çevredeki arazide ve saman yığınında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler çevreye yayılmadan, olay yerine hızla intikal eden Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait kepçe de destek verdi. Kepçenin müdahalesiyle saman balyaları dağıtılarak alevlerin tamamen söndürülmesi sağlandı.

ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Yangında çok sayıda saman balyasının yandığı ve kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Bölgedeki vatandaşlar da yangın sırasında büyük endişe yaşarken, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde alevlerin daha geniş bir alana sıçraması engellendi. Yangının çıkış nedeni olarak elektrik hattında meydana gelen patlama üzerinde durulurken, kesin sebebin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Yaşanan olay, özellikle kırsal bölgelerde elektrik hatlarının bakımı ve saman yığınlarının yerleşim alanlarına uzak tutulması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri