Fikret Karabudak Stadyumu’nun içler acısı hali!

Kırıkkale’nin şehir merkezinde bulunan ve Kırıkkalespor’un sayısız şampiyonluklarına şahitlik eden Fikret Karabudak Stadyumu, bakımsızlıktan dolayı adeta harabeye dönmüş durumda. Bu görüntüler, görenlerin yüreklerini sızlatıyor.

SAYISIZ ŞAMPİYONLUKLARA TANIKLIK ETTİ

Kırıkkalespor’un sayısız şampiyonluklarına ev sahipliği yapan Fikret Karabudak Stadyumu, uzun süredir devam eden bakımsızlık nedeniyle adeta harabe haline gelmiş durumda. Görenlerin yüreklerini sızlatan bu tarihi stadyumun yenilenmesi için gerekli çalışmaların bir an önce yapılması bekleniyor.

1930 yılında Kırıkkale’ye Makine Kimya Endüstri Kurumu Askeri Fabrikaları’nın kurulmasıyla birlikte, dönemin Genel Müdürü Fikret Karabudak Paşa’nın emriyle yaptırılan stadyum, onlarca şampiyonluk kupasına tanıklık etti.

BİRİNCİ LİG’İN İLK İLÇE TAKIMI OLDU

1977-1978 sezonunda Türkiye birinci ligine çıkmayı başaran Kırıkkalespor, tarih yazan ilçe takımlarından biri olma unvanını elde etti.

MKEK Askeri Fabrikaları Genel Müdürü Fikret Karabudak Paşa’nın emriyle yaptırılan Fikret Karabudak Stadyumu, günümüzde yapılmayan tamir ve bakımlar nedeniyle adeta kaderine terk edilmiş durumda.

KADERİNE TERK EDİLMİŞ DURUMDA

Geçmiş tarihi şampiyonluk kupalarıyla dolu olan stadyum, yeniden eski günlerine kavuşmayı heyecanla bekliyor. 1967-1968 sezonunda 3. Lige adım atan ve her zaman şampiyonluk için mücadele eden Kırıkkalespor, Lig tarihinde ulaşılması güç rekorlara imza atmıştı.

ÇALIŞMALAR BİRAN ÖNCE BAŞLATILMALI

1967-1974 yılları arasında "8 sezon kendi sahasında yenilmeyen Türkiye'nin tek takımı" unvanını elinde bulunduran Kırmızı Şimşekler, bugün de 3. Lig'de mücadele ediyor.

Fikret Karabudak Stadyumu’nun eski ihtişamına kavuşması ve Kırıkkalespor’un tarih yazmaya devam etmesi için gerekli bakım çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri