GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLEDİ
Programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas başta olmak üzere, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Osman Alpaslan, Eğitim Programları ve Koordinasyon Daire Başkanı Mahmut Şahin, AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, İl Müftüsü Mustafa Topal, ilgili kurum yöneticileri ve iş insanları katıldı. Programda konuşan Vali Mehmet Makas, mezun olan aday din görevlilerini tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.
ALLAH RIZASINI KAZANMA ÇABASI
Anadolu’nun köyünden kentine hizmet edecek 47 din görevlisini uğurladıklarını ifade eden Vali Makas, hangi meslek icra edilirse edilsin önceliğin Allah’ın rızasını kazanmak olması gerektiğini vurguladı. Din görevlilerinin görev yaptıkları yerlerde cemaatlerini doğru istikamette, birlik ve beraberlik içerisinde yetiştirmekle sorumlu olduklarını belirtti.
SON KALENİN BEKÇİLERİ
Konuşmasında dünya genelinde yaşanan gelişmelere de değinen Vali Makas, Türk milletinin mazlum coğrafyalar için umut olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yeniden güçlü bir duruş sergilediğini söyledi. Aziz milletin, inancı ve tarihi sorumluluğuyla son kalenin bekçisi olduğunu dile getirdi.
FOTOĞRAF ÇEKİMİYLE SONA ERDİ
Programın devamında, eğitimi dereceyle tamamlayan kursiyer din görevlilerine Vali Mehmet Makas, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Osman Alpaslan tarafından plaket takdim edildi. Mezuniyet programı, Dini İhtisas Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı musiki dinletisi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.