BİLSEM’de büyüleyici heyecan

Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, uzayın büyüleyici dünyasında keşif dolu bir yolculuğa çıkıyor.

KENDİ ROKETLERİNİ TASARLIYOR

Merkezde düzenlenen roket ve astronomi atölyelerinde öğrenciler, hem teorik bilgiler ediniyor hem de uygulamalı çalışmalarla kendi roketlerini tasarlıyor. BİLSEM’de farklı kademelerdeki öğrenciler, Turkcell zeka gücü atölyesi, roket ve astronomi atölyesi ile daha birçok alanda bilimsel deneyimler kazanıyor. Özellikle uzay bilimlerine ilgi duyan öğrenciler, burada hem roketlerin çalışma prensiplerini öğreniyor hem de kendi tasarımlarını hayata geçirmenin heyecanını yaşıyor.

ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

Atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve beraberinde Şube Müdürü Ömer Özdemir, BİLSEM Müdürü Necmettin Yumuşak’tan yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Güney, okul bahçesine kurulan teleskopla ay ve Satürn’ü gözlemleyerek öğrencilerin heyecanına ortak oldu. BİLSEM’deki bu etkinlikler sayesinde öğrenciler, bilime olan ilgilerini artırırken, geleceğin mühendisleri ve bilim insanları olma yolunda yeni adımlar atıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri