Bahşılı’dan Ankara’ya tarihi ve kültür gezisi

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde bulunan Okuyan Çocuklar Kulübü üyesi öğrenciler, düzenlenen Ankara gezisi kapsamında başkentin önemli kültürel ve tarihi mekânlarını ziyaret etti.

CUMHURİYET DEĞERLERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan programda, eğitici ve keyifli anlar yaşandı. Gezi programının ilk durağı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgâhı olan Anıtkabir oldu. Öğrenciler burada Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anarken, milli mücadele ruhu ve Cumhuriyet değerleri hakkında bilgi aldı.

FARKLI ŞEKLİDE DENEYİMLER KAZANDILAR

Programın devamında öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni ziyaret ederek Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birini yakından görme fırsatı buldu.

Daha sonra Ters Ev Ankara ve Kelime Müzesi ziyaret edilerek öğrencilerin hem eğlenmeleri hem de farklı deneyimler kazanmaları sağlandı. Yetkililer, bu tür etkinliklerin öğrencilerin kültürel birikimine önemli katkılar sunduğunu belirterek, benzer sosyal ve eğitsel faaliyetlerin devam edeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri