Anahtar Parti’den “Terörsüz Türkiye” yasasına sert eleştiri

Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin, Kırıkkale’de “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin 12 maddelik yasa teklifini eleştirdi. Çetin, şehit aileleri ve gazilerin haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE İSTİYORUZ

Türkiye’nin terörden arındırılması konusunda partisinin desteğinin bulunduğunu belirten Hayati Çetin, ancak sürecin şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetleri gözetilerek yürütülmesi gerektiğini ifade etti.Çetin, Türkiye’nin terörle mücadelede ağır bedeller ödediğini belirterek, şehitlerin ve gazilerin haklarının korunmasının devletin öncelikleri arasında olması gerektiğini savundu.Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetin, “Terörsüz Türkiye” hedefinin toplumun ortak beklentisi olduğunu ancak bu hedefe ulaşılırken milletin vicdanını rahatsız edecek uygulamalardan kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN HAKLARI KORUNMALI

Konuşmasında şehit aileleri ve gazilerin durumuna da dikkat çeken Çetin, terörle mücadelede hayatını kaybeden asker, polis ve öğretmenlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.Çetin, terör örgütü mensuplarına yönelik olası düzenlemeler konusunda toplumda oluşabilecek kaygıların dikkate alınmasını isteyerek, sürecin şeffaf ve toplumun hassasiyetlerini gözeten bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini belirtti.

GENÇLER İŞ BEKLERKEN YENİ İSTİHDAM TARTIŞMASI

Hayati Çetin ayrıca, terör örgütünden ayrılan kişilerin rehabilitasyonu ve istihdamına yönelik tartışmalar üzerinden hükümete eleştiriler yöneltti.Türkiye’de milyonlarca gencin iş aradığını ifade eden Çetin, yeni istihdam politikalarının öncelikle gençlerin beklentilerini karşılaması gerektiğini savundu.Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin, partisinin “Terörsüz Türkiye” konusundaki yaklaşımının net olduğunu belirterek, sürecin şehit yakınlarının, gazilerin ve toplumun genel hassasiyetlerinin dikkate alınarak yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri