Üniversite öğrencileri AIDS hakkında bilgilendirildi

Üniversite öğrencileri AIDS hakkında bilgilendirildi
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme yaptı. AIDS hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilere bilgiler verildi.

BROŞÜRLER DAĞITILDI

Kırıkkale Üniversitesi’nde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme faaliyeti düzenledi. Sosyal Tesislerde açılan stantta, Dr. Gizem Parlak, Derya Ayas, Semra Tuncay tarafından öğrencilere AIDS Hastalığı hakkında bilgi verildi. Faaliyette, AIDS Hastalığının belirtileri, bulaşma yolları ve korunma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, öğrencilere AIDS Hastalığı ile ilgili broşürler dağıtıldı.

universite-ogrencileri-aids-hakkinda-bilgilendirildi2.jpg

ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU

Faaliyetten sonra açıklamalarda bulunan Dr. Gizem Parlak, AIDS Hastalığının hala önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Bu hastalığın önlenmesi için farkındalık yaratmak çok önemli. Bu nedenle, üniversite öğrencilerini bilgilendirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Öğrencilerimize AIDS Hastalığı hakkında doğru bilgileri aktarmaya çalıştık" dedi.

universite-ogrencileri-aids-hakkinda-bilgilendirildi3.jpg

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Faaliyete katılan öğrenciler, AIDS Hastalığı hakkında daha fazla bilgi edindiklerini ve bu konuda daha bilinçli olduklarını belirterek, etkinliğin çok faydalı olduğunu söylediler. Kırıkkale Üniversitesi, AIDS Farkındalığı Arttırma çalışmaları kapsamında önümüzdeki dönemde de çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.