Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Biz de seni görmeden sevdik

Hani buyuruyorsun ya ''Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir mezarlığa gitti ve:

‘Selam sizlere ey mü’min topluluklar yurdunun sakinleri! Şüphesiz bizler de inşallah size kavuşacağız’ dedi, sonra Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Keşke biz kardeşlerimizi görseydik diye arzu ettim’ dedi. Sahabeler:

−Ey Allah’ın Rasulü! Biz senin kardeşlerin değil miyiz? diye sordular! Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Hayır, siz benim ashabımsınız. Kardeşlerimiz ise, daha sonra gelecek olanlardır. Ben, onlardan önce havuzun başına varmış olacağım’ dedi. Sahabeler:

−Ey Allah’ın Rasulü! Henüz senin ümmetinden gelmemiş olanları nasıl tanıyacaksın? diye sordular! Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Sizden herhangi bir adamın, alnında ve ayaklarında beyazlıkları bulunan atları olsa ve bu adamın atları siyah atlar arasında bulunsa, adam kendi atlarını tanımaz mı?’ dedi. Sahabeler:

−Elbette tanır, ey Allah’ın Rasulü! dediler. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−‘Onlar kıyamet gününde abdest almalarından dolayı alınları, kolları ve ayakları parlak geleceklerdir.’ Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bu sözlerini üç defa tekrarladı ve şöyle devam etti:

−‘Ben onlardan önce havuzun başına varmış olacağım. Dikkat edin aranızdan birtakım kimseler havuzumdan, kaçkın devenin uzaklaştırıldığı gibi uzaklaştırılacaklar. Ben onlara buraya geliniz, buraya geliniz diye sesleneceğim ve bana şöyle denilecek:

−Onlar senden sonra bid’atlar yaptılar ve hep ökçeleri üzerine gerisin geri dönüp durdular. Bunun üzerine ben de:

−O halde benden uzak dursunlar, benden uzak dursunlar diyeceğim’ buyurdu.”

     Bizlerde seni çok sevdik ve özledik. Sevgi nasıl anlatılır ki, kelimeler kifayet etmiyor. Rabbim ne kadar sevmemize müsaade ettiyse seni o kadar seviyor ve o sevgiyi verene aciz dillerimizle hamd etmeye çalışıyoruz işte.

     Seni kim anlatabildi ki bu kitmir seni anlatsın, yazılan şiirler, kasideler, yazılar, kitaplar, söylenen ilahiler gerçekten seni anlatımı diye bana bir soru sorulsa anlatamadı derim aciz halimle. Kim seni bilebilir hakkı ile Allah'tan başka. Seviyorum demek çok yavan kalıyor efendim.

     Nefes aldığın yerlerde dolaşmak bile sana olan özlemimize çare olmuyor, içimde senin yaşaman arzum, bizlerde seni çok özledik Ey sevgiler sevgili, bizlerde seni çok gözledik.

     Severmişsin, özlermişsin, arzularmışsın, beklermişsin bizleri Ashabın öyle haber ediyor bizlere. Bizler senin bu şefkat dolu temennilerine layık olamadık ki, bizler seni hak etmedik ki, emanetine sahip çıkamadık ki, yetimleri koruyamadı ki, garipleri sevindiremedik ki, daha biz birbirimizi sevemedik Ya Rasulallah, yüzüne nasıl bakalım. Sen bizden yüzünü çevirme, sen bizi bırakma, sen bizi terk etme, dualarını bizden esirgeme yaratılanların en hayırlısı.

     Seni ashabın gibi sevemedik ve senin getirdiklerine tabi olamadık ama bizlerde seni aciz dillerimizle, tüm eksiklerimizle kainata haykırıyoruz. Seni seviyoruz YA RASULALLAH seni seviyoruz.

Bu yazı toplam 3 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi