Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Vaat ve söz

     Ne de kolaylaştı konuşmak, konuşurken ümit vermek, insanların yarınlarına dair kurdukları hayallerin vaat edici olmak, konuşurken kandırmak, yalan söylemek, geçici ferahlık, dünya rahatlığı için tutulamayacak sözler söylemek  ve insanların ümitlerini kırmak, bu tip davranış şekilleri insanın yarınlarına dair hayatın da güzel olan ne varsa hepsini kökünden alıp götürmekte. Bilmem konuşanlar bunun farkındalar mı acaba.

     Sürekli insanların kendilerini düşünmeleri, başarılarının devamı için kesintisiz insanların yardımlarına ihtiyaç duymaları, gücü ve makamı kaybetmeme adına bir takım vaatler de bulunarak onları yerine yetirmeyip kolay zannettikleri aldatma yolunu seçmeleri, yolda bulduklarını yola çıktıklarına değişen, vefadan uzak, kendi çıkarları için kandıran insan topluluğu ağızlarını açtıklarında ahlaktan, hukuktan bahsetmeleri sizce ne kadar inandırıcı dersiniz. Elbette bizce inandırıcı değil.

     İnsanların işlerini zorlaştıranların, işlerini zorlaştırdıkları vatandaşları kapılar da saatlerce beklettikten sonra çıkmaza ve sıkıntıya soktukları insanların işlerini çözmek için muzaffer komutan edasıyla yardımcı olma gayretleri kendilerini aldatmaktan başka bir şey değildir. Bunu bilmelerine rağmen bu davranışta ısrar etmeleri de ayrı bir davranış bozukluğu olsa gerek.

     Peki işin doğru ne; yapılabilecek işleri konuşmak, tutulabilecek sözleri vermek, kandırılmamak için kandırmamak, yalandan uzak durmak, ebedi bir hayatı kaybetmeyi göze almamak, görmek, gözetmek, paylaşmak, empati kurmak olsa gerek.

     Biliyorum ki ;bazılarına doğrular çok ağır gelecek. Alışkanlıklarının terki zor olacak ama yarınlarının rahat içerisinde huzurla geçirebilmesi için bu olmazsa olmaz kurallar şart. Belki geçici bir süre bize göre yanlış olan davranış şekilleri kendilerini rahat ettirebilir. Gücü kaybettikleri zaman hakaret ettiklerinin hakaretinden, horladıklarının horlamalarından, dışladıklarının dışlamalarından, gasp ettiklerinin ellerinden bir bir çıkmasını izlemek istemiyorlar ise bu yazdığımız yazıyı ve tavsiyelerimizi dikkate almaları tavsiyemizdir.

     ‘’Siz iyi olursanız elbette Allah sizi iyiler ile karşılaştırır’’ hadisi kulağınıza küpe olsun. İyi olun ki iyi yaşayın iyiler ile karşılaşın. Dostunuz çok olsun, dostunuzun dostuna dost olun.

Bu yazı toplam 8 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi