Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Sen, sen hoş geldin!

Bir pazartesi gecesi geldin aramıza.Kararmış kalplerin,zulüm ile boğulmuş dünyanın aydınlığı olarak geldin.Zalimlerin koltukları sallandı,yetimlerin yüzü güldü,kurumuş gök yüzü yağmur bulutları ile doldu,kimsesizlerin sahibi,yetimlerin hamisi,fakirlerin dostu,kız çocuklarının babası oldun.Hoş geldin emin,hoş geldin doğru sözlü ve özlü yetim.Hoş geldin.
Adaletle,tebessümle,rahmetle geldin.Dost ve sevgili olarak geldin.Şevkatle merhamet ile geldin.Sevdin sevildin anlayan ve anlatan bir kalple geldin.Müjdelerle geldin hoş geldin sevgili dost.Hoş geldin.
O kadar sevildin ki;kelimeler kifayetsiz kaldı,çöller sevginle yeşerdi,kuruyan ırmaklar ve dereler doldu taştı,kısır develer yavru sahibi oldu,gözlerde hasret göz yaşları dinerken sevda olarak gözler sana kavuşmanın hazzını yaşayarak yeşerdi.Hoş geldin.
Hani Cuma namazlarında konuşma yapmak için üzerine çıktığın hurma kütüğü vardı ya,ashabın kalabalıklaşınca sana minber yaptıklarında üzerine çıkmayı bıraktığın.Üzerinde insanlığın en sevgilisini taşımanın mutluluğunu yaşayan ve sen yeni yerine geçtiğinde sevdan ile inleyen o kuru kütük inlemeye başlamıştı üzüntüsünden.Sevenlerinin arasında şevkatli ellerin ile onu sıvazlıyordun ya sussun inlemeyi bıraksın diye.Seni kuru kütükler anladı biz ya biz anlaya bilmik mi diye sormadan geçemiyorum kendime ey sevgili. Kütük gibi inleyebildik mi acaba.Hoş geldin dünyamıza ey emin.
Sen aramızdan ayrıldığında seni büyük bir neşe ile taşıyan KUSVA adlı deven vardı ya,ashabın onu salıvermişti Medine sokaklarına.Gidecek bir yer bulamamış kabrinin başında kalkmada huzurunda durmuş,senden ayrılmanın üzüntüsü ile huzurunda ölmüştü.Ya bizler huzurunda ölmeyi arzulayacak kadar deve bilincine sahipmiyiz diye sorular soruyorum kendime ey cinlerin ve insanlığın sultanı.Hoş geldin aramıza.
Yeryüzünde yürürken ağaçlar köklerini topraktan çıkarır huzuruna gelirler,mezarların yanından geçerken ölüler sana selam verirdi ya.Yetimlerin burunları silinir,çocuklar ile oyunlar oynardın ya.Kadınlar değersizken seninle değerlenmişler ve eşin ayşe ile yarışlar yaparak erkeklerin eşlerine nasıl değer vereceklerini öğretiyordun ya.Sınıf farklılıklarını kaldırdın üstünlüğün ahlak da ve kalpte olduğunu söyleyerek nizama eşitlik getirdin ya.Şimdi bunların hiç biri kalmadı hoş geldin ya RASULALLAH SEN,SEN HOŞ GELDİN.

Bu yazı toplam 4 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi