Yöresel yemeklerin envanteri çıkarılıyor 

Yöresel yemeklerin envanteri çıkarılıyor 
Yöresel ve kültürel lezzetlerin gün yüzüne çıkması hem de unutulmaması amacıyla çalışma gerçekleştiren Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Kırıkkale Temsilciliği, yöresel yemeklerin envanterini çıkartıyor.

LEZZETLER BELGESELLEŞTİRİLECEK 
Kırıkkale Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Derneği, Kırıkkale Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı, Kapadokya Üniversitesi ile Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerinin envanterini çıkartmak amacıyla ortaklaşa çalışma yürütüyor. İl Temsilcisi Özgür Dönmez, “Kırıkkale’nin yöresel yemeklerinin envanterinin çıkarılması ve belgeselleştirme çalışmasında “Karaahmetli Köyünün Tokmak Köftesini, Pelitesini, Bal Kabağı Dolmasını, Taptabı Çöreğini ve Sübürasını Keskin Yoncalı Köyünün Kuzu Sorpası ve Kalakay Çöreğini, Çamlıca(Hodar) Köyünün Höşmerim Tatlısı ve Kervan Tiritini “köylüler ile yaptık” dedi.

UNESCO GASTRONOMİ ŞEHİRLERİ
Kırıkkale’nin tarihi lezzetlerini gün yüzüne çıkartmak amacıyla faaliyetlerini etkin şeklide sürdüren ve ülke genelinde önemli çalışmalara imza atan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) il temsilcisi Özgür Dönmez, amaçlarının Kırıkkale’yi bir gastronomi şehri yapmak olduğunu söyledi. Bu konuda Kırıkkale Valiliği’nin projeye büyük destek sağladığını belirten Dönmez, “Geçmiş tarihi, kültürü, yöresel lezzetleri asırlar boyu geçmişe dayanan Kırıkkale’nin birçok tatları damaklarda unutulmaz bir haz bırakıyor. Bunca zenginliğiyle “UNESCO Gastronomi Şehirleri” listesinde Kırıkkale’nin olması da gurur ve onur verici olacaktır” şeklinde konuştu. 

Haber: Burak Çalışkan / Özel Haber 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.