Yıldız: “Gençlerimizin her zaman yanındayız”

Yıldız: “Gençlerimizin her zaman yanındayız”
Genç Parti Kırıkkale İl Başkanı Duran Yıldız, iptal edilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) nedeniyle gençlerin hayallerinin çalındığın ifade etti.

BU SINAV ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİLDİR
KPSS sorularının daha önce başka bir yayınevine ait deneme sınavında sorulması iddialarının ardından sınavın iptal edilmesiyle ilgili Genç Parti İl Başkanı Duran Yıldız, açıklamalarda bulundu. Sorumlu kişileri sert bir şekilde eleştiren Yıldız, bu konuda ÖSYM başkanının görevden alınmasının yetmeyeceğini, sorumlu kişilerin adalet önünde hesap vermesi gerektiğine dikkat çekti. Bu sınavların çocuk oyuncağı olmadığını ifade eden Yıldız, “Bizler Genç Parti olarak her zaman gençlerimizin yanındayız. Yapılacak sınavlar çok büyük titizlikle yapılmalıdır” dedi.

GENÇLERİMİZİN HAYALLERİ ÇALINDI
Yıldız, gençlerin hayallerinin çalındığını öne sürerek, konunun derinlemesine araştırılması gerektiğini söyledi. Yıldız, "Çocuklarımızın geleceğini belirleyen KPSS, dikkatli bir velinin gözünden kaçmış olsaydı, ÖSYM yetkilileri tarafından FETÖ dönemlerinde olduğu gibi, milyonlarca gencimizin hakkı yenilip, bedavadan birileri hak etmediği sonuçları elde edecekti. ÖSYM Başkanı görevden alınarak gereken yapıldı. Bu işin içinde hangi güç odakları var? Bunun araştırılması gerek.”

İNSANLARIN VİCDANINI YARALAMIŞTIR
“Eğer bu vicdansızlığın siyasi ayağı bulunup bir an önce kamuoyuyla paylaşılmazsa, bundan önceki sınavların tamamı kamu vicdanında hileli ve şaibeli olarak duracaktır" dedi.  "KPSS'nin iptal edilmesi olayının takipçisi olacağız" diyen Yıldız, "Ne yazık ki gençlerimizin sınav ve mülakatlarda ümitlerinin ve hayallerinin çalındığını gördük. 20 yıldır yaptıkları her şeyde bir şaibe ve güvensiz olduğunu gördük. Ekonomide, adalette, eğitim sisteminde, hukukta ve dış politikalarda yapılan zikzaklardan olan güvensizlikler var. Yeni yapılacak sınava gençlerimiz ne kadar güvenecekler” dedi.

Haber: Burak Çalışkan

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.