Yıldırım Beyazıt’tan İtalya çıkarması

Yıldırım Beyazıt’tan İtalya çıkarması
Ortağı olduğu ‘On The Move For Social Inclusion’ isimli Erasmus Plus Projesi kapsamında yurtdışı hareketliliklerine başlayan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, İtalya’nın San Giorgio a Cremano kentinde gerçekleştirilen Kısa Dönem Öğrenci Değişimi.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans - www.ua.gov.tr) tarafından yürütülmekte olan Erasmus Plus Programı Okullar Arası Değişim Ortaklığı (KA229) faaliyeti kapsamında 2018 yılı Teklif Çağrısı Dönemi’nde kabul edilen ‘On The Move For Social Inclusion’ isimli projenin ‘Kick-Off - Başlangıç Toplantısı’na katıldı.

KISA DÖNEM ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI

Ortağı olduğu ‘On The Move For Social Inclusion’ isimli Erasmus Plus Projesi kapsamında yurtdışı hareketliliklerine başlayan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, İtalya’nın San Giorgio a Cremano kentinde gerçekleştirilen Kısa Dönem Öğrenci Değişimi Hareketliliği Toplantısına katıldı. Koordinatör ülke İtalya’da gerçekleştirilen proje toplantısına Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’ni temsilen Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Cemil Unaç ve İngilizce Öğretmeni Serap Özbayrak ile birlikte Ayşenur Alkış, Ebru Fırat, Saliha Ünver, Mehmet Bahaddin Atalay ve Tuğrul Şimşek isimli öğrenciler katıldı.

TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNİ GEZDİLER

İtalya (Liceo Statale "Carlo Urbani" / San Giorgio a Cremano), İspanya (CIFP HOSTELERIA LHII / Vitoria-Gasteiz), Portekiz (Escola Secundaria Penafiel / Penafiel), Yunanistan (3 Geniko Likio Evosmou / Thessaloniki) ve Türkiye (Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi / Kırıkkale)’den 5 okulun katılımıyla 6 gün süren proje toplantılarında öğrenciler İtalyan eğitim sistemi hakkında detaylı bilgi aldılar ve kültürel önyargıların kırılmasına yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler. Proje faaliyetleri kapsamında logo ve slogan yarışmalarına ve voleybol ve basketbol etkinliklerine katılan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri ayrıca San Giorgio a Cremano Belediye Başkanı’nın katıldığı bir toplantıya da davet edildiler ve bu toplantıda İtalya’daki göçmen sorunu ve çözümleri hakkında bilgi sahibi oldular. Proje etkinliklerinin yanı sıra kültürel aktivitelere de katılma şansı bulan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri rehber eşliğinde Napoli, Pompei, Sorrento ve Salerno gezilerine de katılarak İtalya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezme olanağına sahip oldular.

ÖĞRETİM METOTLARININ GELİŞTİRİLMESİ

İtalya ziyareti hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Cemil UNAÇ,  ‘2 yıl boyunca devam edecek olan projemiz ‘özel gereksinimi ve/veya engeli olsun veya olmasın, sosyal, kültürel, eğitimsel, yaşamsal aktivite ve fırsatlara tüm toplum üyeleri ile eşit düzeyde erişimde güçlük yaşayan bütün öğrencileri kapsayan ve bu öğrencilerin diğer akranlarıyla birlikte eğitim almasını öngören daha kapsayıcı bir eğitim modelinin elde edilmesi ve gençlerin eşitliğin ve ayrımcı değil birleştirici olmanın önemini kavramaları için çeşitli öğretim metotlarının geliştirilmesi’ni amaçlamaktadır.

2. TOPLANTI NİSAN’DA

6 gün boyunca İtalya’da gerçekleştirdiğimiz kapsayıcı etkinlikler öğrencilerimizin farklı ülkelerden öğrencilerle tanışma, farklı şehir ve kültürleri görme ve yabancı dillerini geliştirme olanaklarına sahip olmalarını sağlamıştır’ dedi. Hareketliliğe katılan İngilizce Öğretmeni Serap Özbayrak ise İtalya ziyaretinin kültürel önyargıların yıkılması ve farklı kültürlerin kaynaşması açısından hem öğretmenler hem de öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti ve İtalya’dan çok güzel anılarla ayrıldıklarını söyledi. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi 07 Nisan – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında İspanya’nın Vitoria-Gasteiz kentinde gerçekleştirilecek olan projenin 2. Toplantısına katılacak.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.