Yarar, 40 projesini açıkladı

Yarar, 40 projesini açıkladı
MHP Kırıkkale Belediye Başkan adayı Serdar Yarar'ın projeleri düzenlenen programla tanıtıldı. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın yerli ve milli olduğunu belirtti.

MHP Kırıkkale Belediye Başkan adayı Serdar Yarar'ın projeleri düzenlenen programla tanıtıldı. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın yerli ve milli olduğunu belirtti.

"Diğer tarafta HDP, İYİ Parti, CHP esasında FETÖ, PKK ve gayrı milli her türlü terör unsurlarının desteklediği bizim de adına 'şer ittifakı' dediğimiz bir kesim var." diyen Öztürk, şunları söyledi: “Bugün itibarıyla ekonomik, siyasi, sosyal ve askeri alanda Türkiye'yi dize getirme çabası söz konusu. Bugün Fırat'ın doğusuna operasyon yapmak isteyen Cumhur İttifakı paydaşları, 'niye operasyon yapılıyor' diyen bir ittifakın paydaşlarıyla karşı karşıya. Bunun için Cumhur İttifakı'nın hem Kırıkkale'de hem de Türkiye'de başarılı olması bizim için milli bir görevdir.”

Belediye Başkan adayı Serdar Yarar da kendisinin de vatandaşlardan biri olduğunu belirterek, projeleri hazırlarken çok titiz bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Projeleri hazırlarken birbirinden değerli akademisyenlerden, şehir plancılarından ve kendi alanında uzman kişilerden faydalandıklarını dile getiren Yarar, "Allah nasip ederse, 1 Nisan'dan itibaren durmadan, yorulmadan projelerimizi hayata geçirmek için çalışacağız. İnşallah Allah bunu bize nasip eder. Kırıkkale'nin sorunlarına yönelik proje tanıtım toplantısı yapan ilk MHP adayı ve çalışma arkadaşları olmaktan gurur duyuyorum. Hep birlikte çalışmamız ve inanmamız lazım." diye konuştu. 

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ise yaptığı konuşmada, “Bu projelerin hayata geçebilmesi için 31 Mart’ta sandıktan MHP’nin çıkması gerekiyor. Samimiyetle 19 Kasım’dan bugüne kadar sokak sokak, hane hane gezip bütün vatandaşlarımızın elini sıkan ve gülen yüzünü siz değerli halkımıza gösteren adayımız Serdar Yarar’a ve MHP’ye destek vermenizi istiyorum. 1989 yılından bugüne kadar Belediye hizmetlerinden aldığı dönem sadece MHP’nin Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdir. İlimizdeki birçok eserde MHP’nin damgası vardır. Gelin MHP’nin üretken Belediyecilik anlayışını 31 Mart’ta tekrar Kırıkkale’ye hediye edelim. Toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyor, desteklerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan adayı Yarar'ın "40 Soruna 40 Proje" başlıklı tanıtım sinevizyonu izletildi. 

 

1.MARKALAŞAN KENT, MARKALAŞAN EKONOMİ: KALESU

Kentimizde kılıçlar, Ahılı, Halifeli, Çullu bölgelerinden çıkan tatlı su kaynaklarında şişeleme tesisleri kurulacak ve Kırıkkale kendi su markasını oluşturacaktır. Bu proje ile kentin markalaşan ekonomisine öncülük yapacağımız gibi hemşehrilerimizin ucuz ve hijyenik su ihtiyaçlarını da karşılamış olmakla birlikte kentimizde yeni istihdam sahaları oluşturacağız.

 

2.ANADOLU DURAĞI KIRIKKALE

KENTİMİZ BİR ÇOK İLİN GEÇİŞ GÜZERGAHINDA BULUNAN BİR TÜRKMEN-YÖRÜK KENTİDİR.

Kentimizin geçiş güzergahı üzerinde; içerisinde, geleneksel eşya, yöresel yemek vb. satış yerleri, lokanta kafe vb. ticari işletmelerin bulunduğu tesisler yapılacaktır. Bu projenin oluşturacağı ekonomik katma değer ve istihdam ile kent ekonomisine de katkı sağlanacaktır.

3.BELEDİYE EKMEK FABRİKASI VE EKMEK SATIŞ BÜFELERİ

Kentimizde atıl vaziyette bulunan ekmek fabrikası faaliyete geçirilecektir. Ankara ve çevre illerden ilimize farklı ekmek türlerinin girişini engellemek maksadıyla, ilimizde üretilmeyen ekmek türlerinin belediye halk ekmek bünyesinde üretimi sağlanacaktır. bu sayede belediye halk ekmek fabrikamız hem şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayacak hem de çevre illere satış yapacak bir yapıya kavuşturulacaktır.

4.MODERN ÇİÇEK VE FİDAN ÜRETİM MERKEZİ

Kentimizin park, bahçe ve diğer alanlarında kullanılmak üzere mevcutta bulunan belediye çiçek serasının kapasitesi artırılarak büyük bir çiçek-fidan üretim merkezi açılacaktır. bu proje ile milyonları bulan peyzaj maliyetlerinden tasarruf sağlanacak ve satışı ile şehir ekonomisine yeni girdiler kazandırılacaktır.

5.BORDÜR VE PARKE TAŞI FABRİKASI

Kentimizin bordür ve parke taşı ihtiyacını gidermek amacıyla daha önce kapatılan fabrika tekrar açılarak faaliyete geçirilecektir.

6.YEREL TARIM DESTEK-TANITIM MERKEZİ VE KENTSEL TARIM PARKI

Fatih mahallesinde yerel tarım destek-tanıtım merkezi ve kentsel tarım parkı oluşturulacaktır. Vatandaşlarımız ve ziyaretçilerimiz ailesi ile birlikte tarımsal üretim sürecine katılabileceği gibi dilerlerse bu alanda üretilen ürünlerin satışının yapıldığı marketlerden alışveriş yapabilecektir. Sürdürülebilirlik ilkesini temel alan bu proje, kentimizin tarımsal üretim kimliğinin desteklenmesi, artırılması ve yerel üreticinin pazar alanlarının genişletilmesi açısından Kırıkkalemiz için prestij projesi olacaktır. Ayrıca burada üretilen ürünler başta olmak üzere, Kırıkkale’nin yöresel ürün ve değerleri markalaştırılarak kent ekonomisinin gelişmesi sağlanacaktır.

7.MAHALLE ÜRETİM ATÖLYELERİ

Kentimizde ilk etapta dört farklı bölgede mahalle üretim atölyeleri oluşturulacaktır. mahalle üretim atölyeleri bünyesinde kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürettikleri ile aile ekonomisine girdi oluşturularak kadın işsizliğinin önüne geçilecektir.

8.ŞEFKAT EVLERİ PROJESİ

Şefkat evleri ile yaşlı ve bakıma muhtaç hemşehrilerimizin konaklayacağı, belediyenin şefkat elinin uzandığı ve kimsesizlerin unutulmadığı bir proje hayata geçirilecektir. Bu proje kapsamında yaşlı ve bakıma muhtaç hemşehrilerimize 24 saat boyunca evde bakım ve destek hizmeti verilecektir.

9.ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Engelsiz yaşam merkezi projesi ile, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama dahil edilmesi hedeflenmektedir. bu doğrultuda bu hemşehrilerimizin bir arada vakit geçirebileceği, aynı zamanda da ihtiyaç duydukları ilgi ve eğitimleri alabilecekleri yaşam merkezi kurulacaktır. Merkez koordinasyonu ile düzenlenen terapatik etkinlikler sayesinde engelli hemşehrilerimizin engellerinin en aza indirilmesi ve yaşamlarını daha bağımsız bir şekilde yürütmeleri sağlanacaktır.

10.BAŞKANIMIZ MAHALLEDE

Başkanımız mahallede projesi ile hemşehrilerimizin problemlerine yerinde çözüm olanakları geliştirmenin yanı sıra belirli aralıklarla yapılan ve belediye başkanının bizzat katıldığı toplantılarda hemşehrilerimiz istek ve şikayetlerini doğrudan başkana iletebileceklerdir.

11.MODERN HAYVAN BARINAĞI VE SOKAK HAYVANLARI PROJESİ

Kentimizde sokağa terk edilen ve sahipsiz bırakılan gönül dostlarımız için modern barınaklar yapılacaktır. aynı zamanda kentimizin her bölgesinde bu dostlarımızın yaşamsal ihtiyaçlarının sağlanması adına besleme noktaları oluşturulacaktır.

12.MAHALLE KÜLTÜR EVLERİ

Geleneksel mahalle kültürümüz sosyal yaşantının temel yapıtaşını oluşturmaktadır. mahallelerimiz paylaşımın, dayanışmanın, birlikte olmanın, hoşgörünün merkez noktalarıdır. bu kapsamda mahallelerimizde bu kültürümüzün mekansallaşacağı alanlar oluşturulacaktır. Hemşehrilerimizin bir araya gelmesini teşvik edeceği gibi ihtiyaç dahilinde mevlid, kına, toplantı gibi özel organizasyonlar içinde kullanılabilecektir.

13.BOZLAK FESTİVALİ-USTALARA SAYGI

Bozlak festivali ile kültürümüzün özgün değerlerinin gelecek nesillere aktarılması öncelikli hedef olmakla birlikte bu kültürün en kıymetli üreticilerinin isimlerinin yaşatılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda bu festivaller şehrimizin sosyal yaşamını arttıracağı gibi kentimizin kültürel tanıtımı noktasında büyük değer oluşturacaktır.

14.MEZARLIK VE CENAZE HİZMETLERİ

Projede yuva mezarlığına ibadet, cenaze namazı, defin işlemleri, morg, taziye evi gibi hizmetlerin karşılanacağı cami ve diğer birimler inşa edilecektir. Aynı zamanda cenaze hizmetleri kapsamında taziye evinde çadır, masa-sandalye ve ikramlar belediye tarafından karşılanacaktır. Mezar yerlerinin kolay bulunması, kayıt altına alınması amacıyla yeni mezarlık bilgi sistemi kurulacaktır. Bu sistem ile ziyaretçiler mezar yeri aramak zorunda kalmayacaktır.

15.CELAL BAYAR TEMA PARKI PROJESİ

Kentimizin güney batısında bulunan celal bayar parkı bugün çevre düzenlemesi peyzaj ve ışıklandırmanın olmadığı, güvenlik sorunlarının yaşandığı atıl bir alan durumundadır. Bu projede; celal bayar parkı yeniden projelendirilecek, mimari yapısı, mesire alanları, hayvanat bahçesi, lunapark, asma köprüler ve sosyal alanları ile kentin cazibe merkezi haline getirilecektir.

16.ÇORUHÖZÜ DERESİ ISLAHI VE REKREASYON ALANO PROJESİ

Kentimizin doğusunda yer alan Çullu ve Yuva mahallelerinden başlayıp, Bahçelievler mahallesi geçerek kent merkezine ulaşan yaklaşık 5km’lik Çoruhözü deresi ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak ıslah edilecektir. Dere ve çevresi bu düzenlerle kentimize yeni rekreasyon alanı olarak kazandırılacaktır. hayata geçirilecek proje sonucu bu bölgede; yeşil alanlar, spor alanı, restoran ve kafeler, mesire alanları, bisiklet ve koşu parkurları yer alacaktır.

17.SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPOR TESİSLERİ PROJESİ

Bahçelievler mahallesi Başpınar mevkiinde yer alması planlanan bu kompleks içerisinde; ofis, iş merkezleri, mü2i, sivil havacılık ve drone merkezi, kent parkı, aquapark yer alacaktır. ayrıca alanda vatandaşlarımızın toplu alışveriş alışkanlığı göz önünde bulundurularak, kapalı avlu sistemi veya kapalı sokak sistemi şeklinde Kırıkkale esnaflarının faaliyet göstereceği alışveriş merkezleri ve caddeler oluşturulacaktır.

18.MAHALLE PARKLARI VE GÜVENLİ ÇOCUK OYUN ALANLARI

Kentimizde çocuklarımızın güvenle oyun oynayabilecekleri, eğlenecekleri park ve oyun alanları bulunmamaktadır. Bu proje ile tüm mahallelerimizde çocuklarımızın güvenle oynayacakları, eğlenecekleri, bunun yanında eğitici faaliyetlerde bulunacakları oyun parkları yapılacaktır. Tüm parklarımız güvenlik kameraları ve personelleri ile 7/24 güvenli ve huzurlu alanlar haline getirilecektir.

19.SPOR KOMPLEKSLERİ PROJESİ

Kentimizdeki spor alanları yetersizdir. Bu kapsamda kentimizin doğu ve kuzey kesimlerindeki mahallelerden başlamak üzere spor tesisleri yapılacaktır. Gençlerimizi spora yönlendirerek madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları sağlanacaktır.

20.KALETEPE SOSYAL TESİSLERİ PROJESİ

Kentimizin sembol noktalarından olan kaletepe mevkisi sosyal bir cazibe merkezi haline getirilecektir. bu bölgede geleneksel mimarimizin yansıtıldığı miniatürk parkı, şelale ve teleferik yapılacaktır.

21.ŞEHİTLER ANITI

Ülkemizin en çok şehit veren illerinden biri olan Kırıkkalemiz de, şehitlerimizin isimlerini yaşatmak, ailelerinin acılarını paylaşmak ve şehitlerimizi unutturmamak amacıyla,her şehidimizin isminin ayrı ayrı yazıldığı şehitler anıtı yapılacaktır.

22.BELEDİYE ÖĞRENCİ YURTLARI PROJESİ

Kırıkkale üniversitesinin her geçen gün artan öğrenci sayısına karşılık yeterli yurt imkanı olmadığı için öğrenciler kentimizde ikamet etmemektedir. Bu durum kentimizin sosyal ve ekonomik hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sorunların giderilmesi ve aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak öğrencilerimizin ucuz ve güvenli bir şekilde yararlanacakları öğrenci yurtları inşa edilecektir. Yurtlar kent merkezinde Ağabey Pehlivanlı bulvarı üzerinde pazaryeri karşısındaki park alanının bir kısmına inşa edilecek olup böylece öğrencilerimizin kente entegre olmaları sağlanacaktır.

23.KIRIKKALE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ:KIRSEM

Kentimizin en büyük sorunlarından biri işsizlik ve nitelikli iş gücünün oluşturulamamış olmasıdır. Bu kapsamda il bütününde oluşturulacak sürekli eğitim merkezleri ile gençlerimize meslek eğitimi sunmak ve şehrimizde nitelikli iş gücünü oluşturmak amaçlanmaktadır. Bununla birlikte bu merkezlerde her yaştan hemşehrilerimiz girişimci ve yenilikçi iş modelleri üzerine teknik-mesleki danışmanlıklardan faydalanabilecektir. Aynı zamanda öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine katkı sağlayıcı kurs programları düzenlenecektir.

24.KONGRE MERKEZİ

Kentimizde bir toplantı ve kongre merkezi olmayışı kent ekonomisi açısından ciddi bir eksiklik ve sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Teknolojinin tüm yeniliklerini bir araya getirerek her türlü ulusal ve uluslararası kongre, seminer, toplantı, konferans ve kültürel etkinliklerin yapılacağı mimarisi ile örnek gösterilecek bir kongre merkezi inşa edilecektir.

25.BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ

Çocuklarımıza ve gençlerimize bilim ve teknolojiyi sevdirecek bir merkez inşa edilecektir. Bu merkezlerde; çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönlenmesi engellenecek, hem eğitim alabilecekleri hem de boş zamanlarını değerlendirebilecekleri faaliyet alanları oluşturulacaktır.

26.DEĞERLİ ATIK PROJESİ

Kentimizdeki hanelere plastik-kâğıt-cam artıklar olmak üzere çöp kovası dağıtılarak değerli atıkların ayrı ayrı toplanması sağlanacaktır. toplanan değerli atıklar için ev hanımlarına beleiiye tarafından belli bir ücret ödenecektir. bu şekilde değerli aharın geri dönüşümü ile birlikte ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

27.ENERJİ TASARRUFU VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PROJESİ

İlimizin yenilenebilir enerji potansiyeli kullanarak belediyenin ve yapılacak yatırımların enerji ihtiyacını karşılayacak RES ve GES projeleri yapılacaktır. Bu projeler belediye ve özel sektör işbirliği ile inşa edilecektir. Belediye tarafından yapılacak tüm yapılarda yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacaktır. Bu proje ile sağlanacak enerji tasarrufu ile enerjiye ayrılan bütçe belediyenin başka hizmetlerinde kullanılabilecektir.

28.KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Çöküntü alanı haline gelen, güvenlik ve temizlik başta olmak üzere pek çok kentsel soruna yol açan alanlarda belediye-vatandaş işbirliği ile kentsel dönüşüm projeleri yapılacaktır. hiçbir mağduriyet oluşturulmadan hemşehrilerimiz yeni, sağlıklı, güvenli konut ve işyerlerine kavuşacaktır. söz konusu proje ilk etapta melek girmez bölgesi olarak bilinen alanda gerçekleştirilecek olup proje kapsamında oluşturulacak yeraltı otoparkları ile şehrimizin otopark sorunu da çözülecektir.

29.UYDU KENT PROJESİ

Kentimizin merkez yığılımını azaltmak ve mekansal yaşam kalitesini artırmak adına uydu kent projeleri oluşturulacaktır. bu doğrultuda ilk etapta Bağlarbaşı 100.yıl ormanı çevresinde, gerek mimari açıdan gerekse sosyal yaşam alanları açısından kentin girişinde örnek bir mahalle oluşturulacaktır.

30.KAPALI SEMT PAZARLARI VE MAHALLE DÜĞÜN SALONLARI

Kentimizde mevcut kapalı semt pazar alanlarına ilave olarak Sanayi, Etiler ve Çalılıöz mahallelerinde 3 adet kapalı semt pazar alanı yapılacaktır. Yapılacak pazar alanlarının mevcut olanlardan farkı; yer altının pazar esnafı tarafından depo olarak imkan sağlaması, nakliye araçlarının yeraltına girip çıkabilecek özellikte olmasıdır. Aynı zamanda kapalı semt pazarları gerekli donanım ve teçhizat yardımları ile düğün salonu olarak hemşerilerimizin kullanımına sunulacaktır.

YENİ SANAYİ ALANI PROJESİ

Kentimizin doğu girişinde; çevre yolu ile samsun yolunun kavşak yaptığı noktanın doğusunda yer alan araziler yeni sanayi alanı olarak planlanacaktır.  bu bölgenin planlama aşamasında kentimizde yer alan sanayi esnafı ile birlikte onların görüşleri ve ihtiyaçları doğrultusunda fikir paylaşımı gerçekleştirilecektir.  böylece yatırım ve istihdam sağlamak isteyen esnafımız, ihtiyaç ve kapasitesine uygun, arsa maliyeti düşük sanayi arazisi imkanına sahip olacaktır.

32.İMAR ADALETİ SAĞLANACAK

Yetki alanımız içerisinde kentin ihtiyaçları, hemşerilerimizin mağduriyetleri, mevcut arazi kullanım kararları, mülkiyet dokusu göz önünde bulundurularak bütüncül bir yaklaşım ile imar planları revize edilecektir. Kat adaletsizliğine son verilecektir.

33.MAHALLE HİZMET BİRİMLERİ PROJESİ

Bu proje ile hemşehrilerimizin belediye hizmetlerinden ve belediyedeki işlemlerden daha hızlı, yerinde ve eşit düzeyde yararlanması hedeflenmektedir. 4 bölgede yapılacak mahalle hizmet birimleri bünyesinde temizlik, fen işleri, park bahçe, zabıta, su arıza ve diğer birimler yer alacak olup çevre temizlik, emlak vergisi, su faturası gibi ödemelerin de yapılabileceğinden hemşerilerimiz tüm işlemlerini belediyeye gelmeden bu birimlerden yapabileceklerdir.

OTOPARK PROJELERİ

Kırıkkale kent merkezinde yaşanan i sorunların başında gelen otopark sorunu; yeraltı ve katlı otoparklar inşa edilerek çözülecektir. Kent merkezinde yer alan uygun park i alanlarındır kısmında yeraltı otoparkları yapılacaktır. ilk aşamada Ağabey Pehlivanlı bulvarı üzerinde pazaryeri karşısındaki park alanı ve melek girmez kentsel dönüşüm projesi alanı kapsamında; yeraltı otoparkları hizmete sunulacaktır.

35.KİŞİSEL İHTİYAÇ TESİSLERİ

Kentin farklı bölgelerinde abdesthane, bebek bakım odası ve kişisel ihtiyaçların giderileceği tesisler yapılacaktır.

36.NOSTALJİK TRAMVAY PROJESİ

Kentimizin imajına katkı sağlaması amacıyla tren garı ile çalılıöz köprüsü arasında bulunan Atatürk Bulvarı üzerine nostaljik Tramvay yapılacak. Proje kapsamında gidiş geliş olmak üzere yaklaşık 4 km lik hat üzerine inşa edilecek ve hat üzerinde 4 tane dudak bulunacak.

37.TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİ VE AKILLI DURAK PROJESİ

Bugün itibari ile kentimizde belediyemize ait toplu taşıma (otobüs) hizmeti bulunmamaktadır. Belediye denetiminde mevcut minibüs hatları ile uyum sağlayacak şekilde özel halk otobüsü uygulaması getirilecektir. Mevcut minibüs hatlarına ilave gelecek bu otobüs hatları ile toplu taşıma hizmeti almayan mahalle kalmayacak.

38.ETİLER KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ

Kent merkezimizde Alparslan Türkeş bulvarında ki Etiler Işıklar mevkii, trafik akışının yoğun olduğu ve yer yer kazaların yaşandığı bölgedir. Bu kesimde güvenli trafik akışının sağlanması amacıyla köprülü kavşak yapılacaktır.

39.AKILLI KAVŞAK PROJESİ

İlgili kurumlar ile işbirliği yapılarak trafiğin sıkışık olduğu kavşaklarda gereksiz beklemeler ve yığılmaların önüne geçen, gerekli teknolojik alt yapıya sahip akıllı kavşaklar yapılacak.

40.BİSİKLET YOLLARI PROJESİ

Alparslan Türkeş Bulvarı başta olmak üzere ana bulvarlar ve Çoruh Özü Deresi rekreasyon alanında bisiklet yolları inşa edilecektir. Bisiklet yollarının başlangıç ve bitiş noktalarında belediye tarafından ücretsiz kullanıma sunulan bisikletler yer alacaktır.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.