Yahşihan’ın domatesleri Dünyanın dört bir yanında

Yahşihan’ın domatesleri Dünyanın dört bir yanında
Yahşihan Belediye Başkanlığı görevine seçildiği günden bu yana üretken belediyecilik anlayışı ile hareket eden Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, yeni bir projeye daha imza attı.

YAKLAŞIK 250 TON DOMATES, YAHŞİHAN BELEDİYESİ’NİN GAYRETLERİYLE 7 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK 


ÇİFTÇİLERE 1 BUÇUK MİLYON DOMATES FİDESİ
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz geçtiğimiz aylarda, Yahşihan ilçesinde Kızılırmak kenarında bulunan 90 dönümlük bir alana, 7 kişilik bir ekiple 150 bin domates fidesi ekildiğini ve buradan toplanacak olan domateslerin, ilçeye kurulacak olan domates kurutma alanında kurutulacağını belirtmişti. Proje ile tarımda devamlılığı sağlamayı amaçladığını belirten Türkyılmaz, Asya Sara Anonim Şirketi ortaklığı çiftçilere yaklaşık 1 buçuk milyon domates fidesi dağıtılacağını söyledi. 

YAHŞİHAN’IN DOMATESLERİ 7 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK
Yaklaşık 2 ay önce dikilen domatesler, 26-30 Temmuz tarihleri arasında hasat edilecek. Yaklaşık 250 ton domatesin elde edileceği hasat sonrası domatesler, Asya Sara Anonim Şirketi ortaklığı ile ilçeye kurulacak olan domates kurutma tesisinde kurutulacak ve elde edilen domates kuruları Çin, Polonya, Almanya, Finlandiya, Hollanda, Katar ve İtalya olmak üzere 7 ülkeye ihraç edilecek. Ayrıca domates kuruları Yahşihan’da bulunan 6 bin haneye 100’er gramlık paketler halinde dağıtılacak. Domates kurutma tesisinde, projenin ilk aşamasında 50 kişiye istihdam sağlanacak.


EV HANIMLARINA İŞ İMKANI SAĞLAYACAK
Hayata geçirilen bu proje, üreticiler, tesis çalışanları ve çiftçiler haricinde ev hanımlarına da getiri sağlayacak. İlçede işi bulunmayan ve hali hazırda çalışmak isteyen ev hanımları, bu proje sayesinde çalışma ve ev ekonomisine katkı sağlama fırsatı bulacak.

“ÇİFTÇİMİZE EKONOMİK KAZANÇ, KADINLARA İSTİHDAM”
“Üretken belediyecilik adına yaptığımız çalışmalarımızda ilçemize domates kurutma alanı kuracağımızın müjdesini vermiştik. İlk çalışmalarımıza Kızılırmak Nehri kıyısındaki 90 dönüm araziye 150 bin adet domates fidesi dikerek başladık. Yaklaşık 2 ay sonra hasadını yapmayı planladığımız domatesleri kurutma işlemine başlatıp 7 ülkeye ihraç edeceğiz. Projemiz sayesinde çiftçilerimiz ekonomik kazanç, kadınlar iş istihdamı sağlayacak. Ayrıca ilçemizde ve ilimizde bulunan tüm çiftçilere ise Asya Sara Anonim Şirketi firması ile beraber 1,5 milyona yakın domates fidesi dağıtacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Bu sene de üretip kuruttuğumuz domatesleri 6 bin haneye 100’er gram paketlenmiş şekilde dağıtacağız. Şimdiden projemizin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.