Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
Kırıkkale merkez ve ilçelerinin yoğun kar yağışına teslim olmasının ardından Sulakyurt Belediyesi çalışanları aç kalan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

“KURDUN, KUŞUN HAKKINI TESLİM ETMEK GEREK”
Sulakyurt Belediyesi çalışanları, yoğun kar yağışının ardından yaban hayvanları için harekete geçti. Çalışanlar, ilçeye bağlı ormanlık alan ile yol kenarında bulunan çeşmelerin yanlarına yiyecek bıraktı. Sulakyurt belediye Başkanı İsmail Bildik; “Böyle günlerde kurdun, kuşun hakkını teslim etmek gerek. Hz. Ömer’in bir söz var, ‘Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler’. Bizde bu sözden hareketle kışa teslim olduğumuz şu günlerde yaban hayvanları için ekmek, kanatlı hayvanlar için buğday bıraktık” dedi.

“YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
İlçede etkili olan yoğun kar yağışından dolayı yaban hayvanlarının yiyecek bulmada güçlük çektiğini aktaran Bildik; "Onlarda can taşıyor. Her yer kar, kış. Hayvanlar su dahi bulamıyorlar. Bizler ekiplerimizle belirli aralıklarla yaban hayvanlarının kolaylıkla ulaşabilecekleri mekanlara yiyecek bırakarak yaban hayvanlarının hayatta kalmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi. Sözlerine devam eden Bildik, önceki yıllarda da uzun süren kış aylarında yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını da ekledi.
 


6031305954f7f-dogaya yem birakildi.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.