Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılıyor?

Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılıyor?
5 Nisan Pazar günü itibariyle 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı başladı. ePTTAvm üzerinden yapılacak olan maske başvuruları yaşanan yoğunluğun ardından e Devlet üzerinden yapılmaya başlandı. 

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ücretsiz maske dağıtımı yapılacağı açıklanmış, vatandaşlar başvuru konusunda bilgilendirilmişti. Ücretsiz maske almak isteyen binlerce kişi başlangıçta ePttAVM üzerinde başvurularını gerçekleştirdi. Ancak gece yarısı yapılan değişiklikle ücretsiz maske başvurularının e Devlet üzerinden alınacağı duyuruldu. Peki, ücretsiz maske nasıl alınır? e Devlet ücretsiz maske başvuru sayfası aktifleşti mi?

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?
PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi. Duyuruda, "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

E DEVLET SİSTEMİ HİZMETLERİNDEN NASIL FAYDALANILIR? 
E devlet hizmetlerinden faydalanabilmek için öncelikle sisteme giriş yapmak gerekiyor. E-devlet’e giriş için PTT’den almış olduğunuz şifre ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-imza veya mobil imza gerektiren hizmetleri kullanabilmek için e-imza veya m-imza edinilmesi hizmete bağlı olarak ayrıca gerekebilir.Şifre ile ilk defa giriş yaptığınız durumda sistem sizi şifre değiştirme sayfasına yönlendirir. Bu durumda PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

ÜCRETSİZ MASKE KARGOSU ÜCRETLİ Mİ? 
Başvuruları e Devlet üzerinden alınan maskeler, PTT kargo ile ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırılacak. Aile üyeleri için maske temin etmek isteyen vatandaşlar, kendilerinden istenen form üzerinde bilgileri de dolduracak. Ücretsiz maske temini, 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşları kapsamayacak.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.