Türkyılmaz, “Yahşihan, bölgede lider ülkede model olacak”

Türkyılmaz, “Yahşihan, bölgede lider ülkede model olacak”
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz, Kırıkkale siyasi tarihinde bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyor. Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi’nde 4 bini aşkın evi tek tek gezerek sözde değil özde ‘sıkmadık el’ bırakmadı. Türkyılmaz, gittiği her evde projelerini sunarken; Yahşihan’ın, bölgesinde lider Türkiye’de ise model bir kent olacağını anlatıyor.

KIRIKKALE’NİN YAHŞİHAN İLÇESİ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OSMAN TÜRKYILMAZ’IN ‘ÇEVRE DOSTU KART’ PROJESİ VATANDAŞLARDAN BÜYÜK BEĞENİ ALDI.


Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz, Kırıkkale siyasi tarihinde bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşıyor. Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi’nde 4 bini aşkın evi tek tek gezerek sözde değil özde ‘sıkmadık el’ bırakmadı. Türkyılmaz, gittiği her evde projelerini sunarken; Yahşihan’ın, bölgesinde lider Türkiye’de ise model bir kent olacağını anlatıyor.

4 BİNİ AŞKIN EV GEZDİ

Yahşihan’da 4 bini aşkın ev gezen MHP Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz’ın ‘Çevre Dostu Kart’ projesi vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Gittiği her evde sıkmadık el bırakmayan Türkyılmaz, Yahşihan için sürekli proje üretip, alanlarında uzman kişiler ile çalışıyor. Profesyonel bir ekiple çalışan ve her hafta düzenli olarak ekibiyle istişare halinde olan Türkyılmaz, vatandaşından esnafına, üniversite hocalarından öğrencilerine kadar birçok kesim ile bire bir görüşüyor. Bu sayede hem proje üretiliyor, hem de istek ve talepler toplanıyor.    

BELEDİYE ÇALIŞANLARI MÜSTERİH OLSUNLAR

Projelerinin Yahşihan İlçesine yeni bir yüz, yeni bir çehre kazandırmasının yanında, Milliyetçi Hareket Partisi’nin “üretken belediyecilik” anlayışıyla yoğrulmuş, tüketmekten çok üretime ve istihdama yönelik projeler olduğunu kaydeden Türkyılmaz, “Daha temiz bir çevre, daha güzel bir Yahşihan ve üretken belediyecilik anlayışıyla Yahşihan´ı yönetmeye değil, güzel şehrimize hizmet etmeye talibiz” diye konuştu. Belediyede çalışanlarla ilgili de konuşan Türkyılmaz, “Bizim, ekmeğini helalinden kazanan hiç kimseyle bir derdimiz yok. Belediye çalışanları bu konuda müsterih olsunlar. Kimseyi işten çıkarmayacağız.” dedi.

“HER BİREYİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

Yahşihan’da ikamet eden her bireyin belediye başkanı olup, ilçeyle ilgili her konunun takipçisi olacağını ifade eden Türkyılmaz, “Hangi siyasi görüşten olursa olsun Yahşihan seçmeni bize oy verirken gönlü rahat olsun. Biz bugün 4 bin evde nasıl ki siz değerli hemşerilerimizin gönül sofralarına konuk oluyorsak, belediye başkanı olduğumuzda da bu böyle devam edecek. Biz ‘Her yerdeyiz, gönüllerdeyiz´ derken laf osun diye bu cümleyi sarf etmiyoruz” dedi.

ÇEVRE DOSTU KART PROJESİ

Katı Atık Yönetiminde Profesyonellik

Herkesin konuştuğu Çevre Dostu Kart Projesinden bahseden Türkyılmaz, “Atık konusu tüm insanlığın sorumluluğu olmakla birlikte, günümüzde ağırlıklı olarak kentleri yöneten yerel yönetimlerin ve belediyelerin sorumluluğundadır. Türkiye'de bir günde üretilen çöp miktarı 76 bin tondur. Kişi başı ortalama 1 kilogram çöp üretilmekte ve katı atıkların toplanması belediye gelirinin yüzde 15 ila yüzde 50'sini oluşturmaktadır. Yahşihan’ın 2017 nüfusu 26 bin 942 ve günlük üretilen ortalama katı atık miktarı 28 bin 289 kilogramdır. Öncelikli sorumluluğumuz olan katı atıkların toplanmasına ek olarak katı atıkları kaynağında ayrıştırmayı ve ekonomiye geri kazandırmayı da öncelikli sorumluluklarımızın arasında görerek hem Yahşihan Belediyesi’ne hem de ülke ekonomisine ciddi bir kazanç sağlamayı hedefliyoruz. Katı atık yönetimi, yerinde ayrıştırma ve geri dönüştürmenin doğrudan belediye gelirlerine katkıda bulunmasını sağlayarak bu geliri doğrudan vatandaşlarımızın ortak yaşam alanlarına yansıtmayı da öncelikli sorumluluğumuz olarak görmekteyiz. Modern hayatın çevreye sunduğu en zararlı maddelerin başında gelen pet şişelerin katı atıklar arasında oldukça yüksek bir orana sahip olduğu hepimiz malumu… Bizler de bu bilinçle Yahşihan’ın belli merkezlerinde kuracağımız “Pet Şişe-matik” makineleriyle bu ürünlerin geri dönüşümüne katkıda bulunacağız. Özellikle çocuklarımız, ellerindeki pet şişeleri sokak ya da çöp kutusu yerine “Pet Şişe-matik” makinelerine atıp yine kendilerine vereceğimiz “Çevre Dostu Kart’a” para yüklenmesini sağlayacak, bu kartlarla da marketlerden, kırtasiyelerden alışveriş yapabileceklerdir. Bu uygulama sayesinde bir taraftan çevre temizliğine katkı sağlanacak, diğer taraftan da çocuklarımızın çevre bilinci kazanmaları teşvik edilecektir. Elbette kartlarına yüklenecek olan paralar da kendilerine harçlık olacağı için çocuklarımız aile bütçesine katkıda bulunacaklardır. Katı Atık Yönetiminde Profesyonellik ve Sağlıklı Çevre Çevreye ve doğaya duyarlı temiz çevreyi amaçlayan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek vatandaşların sağlıklı yaşam standardını yükseltmek öncelikli hedeflerimizdendir. İlçemize hizmet edecek seranın kurulmasıyla çiçek üretimi yapılacak, Yahşihan'ın dört bir tarafı rengârenk çiçeklerle donatılarak halkımıza tertemiz bir çevre sunulacaktır. Tüm bu çalışmaları yaparken de elbette halkımıza ek istihdam olanağı sağlamayı hedefliyoruz. Zaman zaman Yahşihan Belediyesi çalışanları, Yahşihan ilçe merkezi sakinleri ve özellikle her yaştan ve sınıftan öğrencilerin katılımıyla ilçe merkezinin temizlenmesi etkinlikleri planlayarak ilçemize, çevremize olan saygıyı eyleme dönüştürecek, bu sayede halkımıza ve özellikle de gençlerimize çevre duyarlılığını aşılayacağız.”

Hünerli eller çalışıyor, üretim artıyor…

YAHŞİ-HAN (KADINLAR HANI) KÜLTÜR MİRASIMIZI YAŞATACAK

İstihdam odaklı bir diğer projesinden bahseden Türkyılmaz, “Kariyer ve aile yaşantısını bir arada yürütmek isteyen kadınlar için özel olarak tasarladığımız Yahşi-Han (Kadınlar Hanı) iş ve aile dengesini koruyabilecekleri, onlara kaliteli bir yaşam tarzının sunulmasında öncü rol oynayacak önemli bir projedir. Yahşihan’ın siluet projesi olmaya aday olan Yahşi-Han, mimarisiyle de tarihi yansıtan bir güzelliğe sahip olacaktır. Proje, kadınların ihtiyaç duyduğu sosyal, kültürel ve mesleki anlamda modern bir merkez olma özelliğine de sahip olacak. Bu proje sayesinde kadınlar, kendi el emeği göz nuru ürünleri, sanat eserlerini, yöresel yemekleri sergileme ve satma şansı elde edecekler. Bu sayede üretime katkı sağlayacak olacak kadınlarımızın iş gücüne katkıları ve kadın girişimciliğinin artması sağlanacaktır.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.