TÜİK, Kırıkkale’de bulunan araç sayısını açıkladı

TÜİK, Kırıkkale’de bulunan araç sayısını açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kırıkkale dahil 5 ildeki mevcut motorlu araç sayısını paylaştı. Paylaşılan bilgilerde 5 ilde en düşük araç sayısının Kırıkkale’de olduğu görüldü. 

5 İL ARASINDA EN AZ ARAÇ KIRIKKALE’DE
TÜİK, 2022 yılı Haziran ayı motorlu kara taşıtları sayısına ilişkin bir tablo paylaştı. Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerinin yer aldığı tabloda, en düşük araç sayısının Kırıkkale’de olduğu görüldü. Haziran ayı sonu itibarıyla Kırıkkale’deki araç sayısı 70 bin 11 olarak açıklandı. Diğer illerdeki araç sayısı ise şöyle, Aksaray’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 138 bin 592, Niğde’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 115 bin 934, Nevşehir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 133 bin 154, Kırşehir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 72 bin 355. 

ÜLKE GENELİNDE ARAÇ SATIŞLARI AZALDI
TÜİK verilerine göre, 2022 Haziran ayında, ülke genelinde 109 bin 277 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Bu araçların yüzde 41,7’sini motosiklet, yüzde 39,6’sını otomobil, yüzde 8,5’ini kamyonet, yüzde 6,6’sını traktör, yüzde 2,7’sini kamyon, yüzde 0,4’ünü otobüs, yüzde 0,4’ünü minibüs ve yüzde 0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Bu veriler ele alındığında bir önceki aya göre araç satışının yüzde 3 azaldığı görüldü.

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.