TANAP ile DOSİDER'den engelliler için iş birliği

TANAP ile DOSİDER'den engelliler için iş birliği
3 bin 600 engelli ve ailesinin hayatlarına dokunacak ESKİP'in en önemli etabı Sivas'tan başlatılacak.

3 bin 600 engelli ve ailesinin hayatlarına dokunacak ESKİP'in en önemli etabı Sivas'tan başlatılacak.

KIRIKKALE’DE BULUNUYOR

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) çerçevesinde hayata geçirilen ve Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneğince (DİSODER) geliştirilen "Engellilerin Sosyal Hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi"nin (ESKİP) en önemli etabı Sivas'tan başlatılacak.

Hayatlarına Dokunulacak

TANAP'tan yapılan açıklamaya göre, DİSODER tarafından 6,3 milyon liralık yatırımla Sivas'tan başlayıp, boru hattı güzergâhındaki, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Ankara, Eskişehir, Bursa illerinde gerçekleşecek proje ile 3 bin 600 engelli ve ailelerinin hayatlarına dokunulacak.

TAM DONANIMLI MERKEZLER

ESKİP ile TANAP boru hattı güzergâhındaki 14 ildeki engellilerin, aileleriyle sosyal hayata ve iş dünyasına katılımları desteklenerek her türlü hizmete erişimleri sağlanacak.

Proje ile engellilerin haklarına ilişkin farkındalık eğitimleri, güçlendirme eğitimleri ve her türlü sosyal hizmete ulaşmalarının kolaylaştırılması, işverenlerle bir araya getirilerek iş hayatına kazandırılmalarının sağlanması, ayrıca 5 pilot bölgede engelliler için tam donanımlı merkezlerin kurulması planlanıyor.

ENGELLİLERİN ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRABİLMEK

Projenin araç-gereç dağıtımı ve erişebilir mekân açılışlarının başlangıcının duyurulacağı Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü daire başkanlıkları binası A ve B blok engellilerin erişimini kolaylaştırabilmek için erişebilir hale getirildi. Cumhuriyet Üniversitesinde, engelliler için hazırlanan erişilebilir mekânların açılışı 17 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.