Sulama yatırımları artırılmalı 

Sulama yatırımları artırılmalı 
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM’de Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye yazılı soru önergesi vererek, Kırıkkaleli çiftçilerimizin beklentileri hakkında düzenleme istedi.

BAKANLIĞA SORU ÖNERGESİ VERDİ 
Konu hakkında TBMM’de özel bir açıklama yapan MHP’li Öztürk, “Kırıkkale’de geçtiğimiz yıl kuraklıktan dolayı buğday, arpa ve nohut verimlerinde azalma meydana gelmiştir. Bazı arazilerde nohut hasat bile edilememiştir. Sulanabilir arazilerin artırılması için sulama yatırımları hızla tamamlanmalı, basınçlı sulama sistemleri daha fazla desteklenerek yaygınlaştırılmalı, eskiyen ve su kaybına neden olan sistemler rehabilite edilerek sulama randımanı artırılmalıdır. Ürün çeşitliliğini ve verimi artırmak için su tüketimi az olan bitkiler daha fazla desteklenmelidir,” dedi.


ÇİFTÇİMİZE ‘SİGORTA DESTEK ÖDEMESİ’ YAPILSIN
Yazılı soru önergesi hakkında yaptığı açıklamada, tarım sigortasının kapsamını genişletmek ve bu sigorta dalına çiftçilerimizin ilgisini daha da cazip hale getirmek için, çiftçilerimize ‘sigorta destek ödemesi’ adı altında sübvansiyon verilmesini de isteyen Milletvekili Öztürk, “Kırıkkale’de yaklaşık 75 kilometre yol alıp, ilimizden çıkıp Karadeniz’e dökülen Kızılırmak bulunmasına rağmen, ilimiz sadece yüzde 7 sulanabilir tarım arazisine sahiptir. Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün sulama projelerini ve yatırımlarını hızlandırmasını istiyoruz. Diğer taraftan üreticilerimizin de, özellikle girdi maliyetleri konusunda daha fazla desteklenmesini bekliyoruz,” diyerek, içinde bulunduğumuz 2022 yılında çiftçimizin yüzünün güldürülmesin istedi.
Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.