Sulakyurt’u buluşturan iftar

Sulakyurt’u buluşturan iftar
Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, geleneksel hale getirdiği büyük Sulakyurt İftarını bu yılda gerçekleştirdi. Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Büyük Sulakyurt İftar’ programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, geleneksel hale getirdiği büyük Sulakyurt İftarını bu yılda gerçekleştirdi. Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Büyük Sulakyurt İftar’ programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.  

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI

Ramazan Ayı’nın manevi atmosferinin en iyi şekilde yaşatılması amacıyla Sulakyurt Belediyesi, renkli bir organizasyona imza attı. Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Büyük Sulakyurt İftar’ programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.   Sulakyurt Belediyesi tarafından 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı nedeni ile ilçe halkına iftar verildi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği iftar yemeğine ilçe halkı ve diğer katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

DUALAR EŞLİĞİNDE ORUÇLAR AÇILDI

Programa; MHP Milletvekili Halil Öztürk, MHP Merkez ilçe Başkanı Murat Abalı, MHP’li belediye başkanları, parti yönetimi, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Kırıkkale’den ve Sulakyurt’tan çok sayıda davetli katıldı.  Her Ramazan ayında binlerce kişiyi, sokak iftarlarında bir araya getiren Belediye Başkanı İsmail Bildik, en büyük iftar sofrasını kurarak bu yılda herkesi bir araya getirdi. İftar için hazırlıklar saatler öncesinden tamamlandı. Alanı dolduran binlerce vatandaş, masalarda yerlerini aldı. Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlar açıldı.

GÜNLÜK 500 KİŞİLİK YEMEK ÇIKARTILIYOR

Her yıl olduğu gibi bu yılda ‘Büyük Sulakyurt İftar’ programını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan İsmail Bildik, “Belediyemiz tarafından açılan aş evinde her gün 400-500 kişilik yemek çıkartılıyor. Kurulan iftar çadırında ve evlere ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz. Ramazan ayı içerisinde bir günde 3 bin 4 bin kişilik bir organizasyonla siz değerli hemşerilerimizi ve dostlarımızı aynı iftar sofrasında buluşturuyoruz” diye konuştu.

İLÇEMİZ BİR ÇİÇEK BAHÇESİ

Başkan Bildik, “İlçemiz bir çiçek bahçesi, Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi tüm renkleriyle, kokularıyla, tüm güzellikleriyle bir arada, dostça, kardeşçe, birlik, beraberlik ve sükûnet içerisinde olan bir ilçe. İlçemizin uyumlu havası bazen 3-5 kendini bilmez bozmaya çalışsa da elimizden geldiğince müsaade etmemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

SULAKYURT’UN KAPILARI TÜM TÜRKİYE’YE AÇILDI

“Milletvekilim, 6’ncı düzenlediğimiz geleneksel iftar programımız bu yıl daha anlamlı neden mi? Sulakyurt’u 5 yıl önce Kırıkkale’de Ankara’da bir çok kimse bilmiyor ve tanımıyordu. Ben Sulakyurt’umuzun kapılarını 5 yıl önce Kırıkkale’ye açtım. Çok şükür 60 yıllık ilçemizde içimizden birisi milletvekili oldu. Sizlerde Sulakyurt’umuzu Ankara’nın ve tüm Türkiye’nin kapılarını açarak bizlere bu onuru yaşattınız. Sulakyurt’umuzun ve Sulakyurtlumuzun kötü giden makus tarihi, daha öncesinde hasret kaldığı hizmetleri, atılımı yine sizinle el ele vererek değiştireceğiz. Soframızda bulunma şerefine nail olan tüm gönül dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Afiyet olsun” dedi.

BAŞKAN BİLDİK TAKDİR TOPLADI

Konuşmaların ardından iftar programı sonrası semazen gösterileri yapıldı. Vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Bildik, sevgi gösterileriyle de takdir topladı.  Masaları tek tek gezerek bütün misafirleriyle yakından ilgilenen Bildik, Sulakyurt içerisinde sağladığı birlik ve beraberlik ile de vatandaşların gönlünü bir kez daha kazanmış oldu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.