Suçu önleyici tedbirler TBMM’de araştırılsın

Suçu önleyici tedbirler TBMM’de araştırılsın
MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Türkiye’de suçluluğun boyutunun ve nedenlerinin araştırılıp, önleyici programların tespit edilip hayata geçirilmesi amacıyla; TBMM’de Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Türkiye’de suçluluğun boyutunun ve nedenlerinin araştırılıp, önleyici programların tespit edilip hayata geçirilmesi amacıyla; TBMM’de Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Türkiye’de suçluluğun boyutunun ve nedenlerinin araştırılıp, önleyici programların tespit edilip hayata geçirilmesi amacıyla; TBMM’de Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdi.

HIRSIZLIK, DOLANDIRICILIK

Konu hakkında açıklama yapan Öztürk; “Adalet Bakanlığı'na bağlı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün son açıkladığı 2017 verilerine göre; Türkiye genelinde toplam 7 milyon 857 bin kişiye "şüpheli" sıfatı ile işlem yapılmıştır. Son 7 yılın rakamlarına bakıldığında ise ilk kez kadın şüpheli sayısı 1 milyonu geçmiş, savcı başına 1.963, hâkim başına ise 929 dosya düşmüştür. Yine verilere göre; Türkiye genelinde mal varlığına karşı işlenen suçlar listenin başında olup, bunu hırsızlık, dolandırıcılık ve mala zarar verme izlemektedir.” dedi.

VERİLER AYDINLATICI OLACAKTIR

MHP’li Öztürk; suçtan arındırılmış bir toplumu bulmanın veya oluşturmanın imkânsız olduğunun bilincinde olduklarını ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti: “Hiç olmazsa suç meydana gelmeden, suçu önleyici politikalar; milletvekillerimizle, akademisyenlerimizle, sivil toplum örgütlerimizle ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla masaya yatırılabilmelidir. Günümüzde etkin suç önleme ve topluma yeniden katılım programlarının geliştirilebilmesi, kişilerin suça karışma, ya da cezaevinden çıktıktan sonra tekrar suç işleme ihtimalini artıran etkenlerin doğru bir şekilde belirlenebilmesine bağlıdır. Bu yüzden hayata geçirilen politika ve programların sonuçlarının, uygulama sonrasında, yine bilimsel yöntemlerle değerlendirilmesi gerekmektedir.

BİRAN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ

Türkiye’de suçluluğun boyutunun ve nedenlerinin araştırılıp, önleyici programların hayata geçirilmesi noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de büyük görev düştüğünü belirten MHP’li Öztürk; “ TBMM çatısı altında kuracağımız bir araştırma komisyonu ile suçu önleyici tedbirleri gün ışığına çıkarabiliriz ve sonuçları da uygulamada öncü olabilecektir.” diyerek, Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İç Tüzüğü’nün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, bu alanda süregelen sorunların çözümüne büyük katkı sunacağını belirtti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.