Sosyal medya platformlarına 10’ar milyon lira ceza

Sosyal medya platformlarına 10’ar milyon lira ceza
Sosyal medya düzenlemesi kanunu kapsamında, Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, Youtube ve TikTok’a 10’ar milyon lira ceza kesildi.

DÜNYA DEVLERİ TEMSİLCİ GÖSTERMEDİ
Sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, geçtiğimiz Temmuz ayında TBMM’ye sunulmuş ve AK Parti ile MHP’li milletvekillerinin oyları ile kabul edilmişti. Kanun teklifinin en önemli maddelerinden biri ise Türkiye’de günlük 1 milyondan fazla erişimi olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının, en az 1 kişiyi Türkiye’de temsilci olarak belirlemesiydi. Ancak kanun teklifinin yürürlüğe girmesine rağmen Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, Youtube ve TikTok gibi dünya devi sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye temsilcisi göstermedi.

10’AR MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ
Yaşanan durum üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yasal sürenin sona erdiğini ve sosyal ağ sağlayıcılarının temsilci bildiriminde bulunmadığını belirtti. Dünyanın çeşitli ülkelerinde temsilcisi bulunan ve ofisler açan sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye’de gerekli adımları atmadığını belirten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, Youtube ve TikTok’a 10’ar milyon lira ceza kesildiğini duyurdu.

30 GÜN SONRA 30 MİLYON TL DAHA
Öte yandan, cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içinde yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde ilgili sosyal medya şirketlerine bu defa 30 milyon lira idari para cezası kesilecek. İkinci kez verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülük de uygulanmazsa Türkiye'de mukim vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilerin ilgili sosyal medya şirketine reklam vermesi yasaklanacak. Verilen reklam yasağı kararı, Resmi Gazete'de yayımlanacak.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.