Soğuk havalar geri geldi 

Soğuk havalar geri geldi 
Tam yaz geldi, havalar ısındı derken soğuk havalar tekrardan kendini göstermeye başladı. Kırıkkale’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, şehir merkezinde soğuk havada etkisini gösterdi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI 

Son günlerde yüzünü gösteren güneşli ve sıcak havalar, yerini soğuk havalara bıraktı. Kırıkkale’nin civar bölgelerinde zaman zaman kar yağışı gözlenirken, şehir merkezinde ise soğuk hava kendini iyiden iyiye hissettirdi. Zirai don tehlikesine karşı çiftçileri uyaran Kırıkkale Valiliği, gerekli tedbirlerin alınması noktasında vatandaşların tedbirleri alması gerektiğini belirtti.
KARLA KARIŞIK YAĞMUR GÖRÜLECEK 
Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.04.2022 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının hissedilir derecede ( 10-15 derece) azalması bekleniyor. Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise zamanla kuzey iç ve doğu bölgelerde yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.”
 

CUMA GÜNÜ SABAHA KADAR SÜRECEK 

“Salı günü ilk saatlerden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri ( Düze, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük ) ve yüksekleri, İç Anadolu ( Çankırı, Kırıkkale) zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Genel olarak Cuma günü sabah saatlerine kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir. Başlama-Bitiş Zamanı: 11.04.2022 09:00 - 17.04.2022 09:00 Oluşması Muhtemel Riskler: Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar” açıklaması yapıldı.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.