Sıfır Otomobil Almak İçin Taşıt Kredisi Kullanımı

Sıfır Otomobil Almak İçin Taşıt Kredisi Kullanımı
 Haber Merkezi
Bankalardan alınabilen ihtiyaç kredilerinden birisi olan taşıt kredisi şartları yerine getiren kişilerin onaylanması durumunda kullandığı bir kredidir.

Sıfır Otomobil Almak İçin Taşıt Kredisi Kullanımı

Bankalardan alınabilen ihtiyaç kredilerinden birisi olan taşıt kredisi şartları yerine getiren kişilerin onaylanması durumunda kullandığı bir kredidir. Sıfır veya ikinci el araç alımlarında kullanılan taşıt kredilerinin belli bir faiz oranı üzerinden alınması ve kullanımı mümkündür. Tamamen tüketicinin tercihine kalmış bir durum olmasından kaynaklı olan ikinci el veya sıfır araç kullanımı bankaların kredilerinde değişim yaratmaz.

Sıfır otomobiller kasko bedelinin yüksek olması, ek koruma ve garanti kapsamlı içerikler barındırması gibi nedenlerle daha kolay taşıt kredisi alınabilen araçlardır. Bankaların uyguladıkları faiz değişikliği gibi durumlardan kaynaklı şekilde maliyetin değişiyor olması mukayese.com'un avantajlı bankaları sunmasının önemini bir kez daha ortaya koyar.

Sıfır Otomobillerde Taşıt Kredisi

Taşıtın sıfır veya ikinci el olması banka açısından bir farklılık oluşturmaz. Maliyetin karşılanabiliyor olması ve ödemelerin yapılabileceği bir seviyenin belgelerle kanıtlanması dışında bankanın onay kriterlerini ilgilendiren bir durum yoktur. Taşıtla alakalı belgelerin istenmesi zorunlu olduğundan gereken evraklar arasına eklenmesi yeterlidir. Bankanın onay verip vermemesi değerlendirme kriterlerine bağlıdır.

Sıfır Otomobillerde Taşıt Kredisi Kullanma Şartları

Kullanmak istenilen taşıt kredisinde kullanım şartı her zaman geçerli olan genel şartlardır. Bankanın:

- Kredi notunu kontrol etmesi,
- Başvuran kişinin ödeme yapabilecek durumda olması,
- Düzenli kazancının olduğunu belgeleyebilmesi
- Şartların sağlanması ve gerekli evrakların verilmesinden sonraki aşama bankanın kontrol ve karar verme aşamalarıdır.

Sıfır Otomobilde Taşıt Kredisi Kullanmada Limit

Ev kredilerinde uygulanan mantığa benzer şekilde aracın bedeli üzerinden belli bir oranı kapsayacak şekilde kredi kullanımına izin verilir. Bunun anlamı araç kasko bedelinin %50-60'ına kadar kredi alınabilecek olmasıdır.

Aracın tamamını krediyle almak hem bankanın ödemeleri almasında hem de araç sahibinin ödemeleri yapmasında zorluk anlamına gelebileceğinden dolayı böyle bir uygulama mevcuttur. Mukayese.com'un ilgili kredi kısmından ana para ve vade seçeneği uygulanarak en uygun olan bankanın bulunması sağlanabilir.

Sıfır Otomobil Alırken Taşıt Kredisinin En Uygun Olanını Bulma

En uygun faiz oranında kredi veren bankanın hangisi olduğuna araştırmadan karar vermek zordur. Çünkü değişken ve bankanın kendince belirlediği oranlar üzerinden kredi faizi bulunur. Mukayese.com bankaların tamamının güncel faiz oranlarına erişim sağlayarak en uygun olanları kıyaslama yapma şansı verir.

Sıfır Otomobilin Taşıt Kredisi Alarak Satın Alınması

Sıfır araçların taşıt kredisi kullanılarak alınması halinde maliyetin daha yüksek olması gibi bir ihtimal olabilir. İkinci elin daha düşük rakamlar üzerinden alınabilecek olması ihtimali her zaman vardır.

Sıfır Otomobilde Taşıt Kredisi Faiz Oranları

Bankanın uyguladığı taşıt kredisi faiz oranları sıfır olması halinde herhangi bir farklılık oluşturmaz. Bankaların faiz oranlarını belirleyen durum ekonomik değişkenler ve risktir.

Sıfır Otomobil Alırken Banka Farklılığının Etkisi

Bankaların farklı faiz politikaları benimsemiş olmaları maliyet değişimi demektir. Mukayese.com'dan alınması gereken rakam ve vade yazılarak ilgili kredinin seçilmesi halinde en uygun olan bankalara ulaşılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.