Şehit Alsancak’ın Adının Verildiği Okulda Şehitlik Köşesi Oluşturuldu

Şehit Alsancak’ın Adının Verildiği Okulda Şehitlik Köşesi Oluşturuldu
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Bahşili ilçesinde bulunan Şehit Yusuf Alsancak Ortaokulunda, şehidimiz için oluşturulan şehitlik köşesi açılış törenine katıldı.

Açılışa Vali Sezer’in yanı sıra, Bahşili Kaymakamı Zikri Şahin, Garnizon Komutan Vekili Bk.Yrb.Ünal Gençoğlu, Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 10 Şubat 2016 tarihinde şehit olan Yusuf Alsancak için Bahşili ilçesinde daha önce kendi isminin verildiği Ortaokulda, şehidimizle ilgili bilgilerin yazıldığı özel köşe oluşturuldu.

Okul bahçesinde saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Şehidimizin özgeçmişinin okunmasının ardından Bahşili Kaymakamı Zikri Şahin tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi.

Törende konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “ Bugün Yusuf’umuzun isminin bütün öğrencilerimiz nazarında, okuduğu okulda yaşatılması adına onun hatıralarıyla bezenmiş köşenin açılışı münasebetiyle buradayız” dedi.

Anadolu olarak dünyanın en kıymetli coğrafyasında bulunduğumuzu hatırlatarak törende hazır bulunan öğrencilere hitaben konuşan Vali Sezer “ Kıymetli öğrenciler,bulunduğumuz coğrafyanın kıymeti o kadar fazla ki dünyanın hiçbir ülkesine birçok devlet Çanakkale’de olduğu gibi toplanarak saldırmış değildir. Kurtuluş savaşındaki gibi dünyanın bin bir türlü ülkesi ile yedi düvelde mücadele etmiş başka bir ülke yoktur. Yine günümüze geldiğimiz zaman, ne olduğu belirsiz yaklaşık 15-20 terör örgütü ile uğraşan başka bir ülke yoktur.

Ama biz bu ülkenin evlatları olarak yaşadığımız coğrafyanın kıymetini biliyoruz. Bugün Gabar’da, Kato’da, Kandil’de, Afrin’e kadar görev yapan askerimiz, polisimiz, jandarmamız bu ülkenin kıymetini bildikleri için canlarıyla bu ülkeye hizmet etmektedirler.” Dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına, şehidimizin annesi Gülseren ve babası Ali Alsancak’a Vali Yunus Sezer tarafından plaket takdim edildi.

Şehidimiz Yusuf Alsancak’ın anne ve babası ile birlikte şehidimiz için oluşturulan özel köşenin açılışını gerçekleştiren Vali Sezer, daha sonra okul müzesi, kütüphane ve oyuncak atölyesinde de incelemelerde bulundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.