Sağlık için hepimiz için denetim

Sağlık için hepimiz için  denetim
İçişleri Bakanlığı talimatı doğrultusunda Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de "Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Koronavirüs ile mücadele kapsamında denetimler gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığınca "Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Türkiye genelinde uygulanan denetimler kapsamında, Kayseri'de bir alışveriş merkezine giden Vali Şehmus Günaydın, iş yeri sahipleri ve vatandaşları maske, mesafe ve temizlikle ilgili uyardı. Atatürk Bulvarındaki uygulama noktasında toplu taşıma araçları, taksiler ve kafelerde yapılan denetimin arından Gürler Mahallesi'nde çarşamba pazarı ziyaret edilerek, maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarılarında bulunuldu.

 

Denetimlerde, Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Aslantaş, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, 112 Acil Çağrı merkezi müdürü Muhammet Ali Tekinay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Orhan İba’da yer aldı. Denetimlerde zabıta, polis ile salgın denetim ekipleri vatandaşları ve esnafları uyararak, virüs kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çekti.

 

Vali Sezer, esnafı ve vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Salgın denetimiyle ilgili denetim ekiplerimize eşlik etmek için buradayız. Tüm arkadaşlarımız bugün sahadalar. 200 adet salın denetim ekibimiz var. Her gün etkin olarak görev yapıyorlar. 215 yerel filyason ekibimiz var. 400’e yakın personelimizle beraber, bu salgın denetimini yürütmeye çalışıyoruz. Pazarlarımızda, toplu taşımalarımızda, kafelerimizde, yoğun olan cadde ve sokaklarımızda denetim gerçekleştirdi.”

 

“Hem il merkezinde, ilçelerimizde ve köylerimizde denetimler gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımızın maske ve mesafe kurallarına büyük oranda uyduğunu görmekten özellikle mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz. İnşallah bu bir süreç. Bu süreci hep beraber geride bırakacağız. Elimizden gelen bütün mücadeleleri ortaya koyacağız. Hem vatandaşlarımızı uyaracağız hem de bunlarla ilgili alınması gereken tedbirleri uygulayacağız. Kırıkkale’de pilot il olmamızdan dolayı maske takma oranı üst seviyelerde.”

 

“Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de denetim ve uyarma amaçlı ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Sezer, “Alınan tedbirler neticesinde ilimizde bulunan vatandaşların maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyma oranı yüzde 95'in üzerinde. Görevli arkadaşlarımız yoğun bir şekilde mesai ve emek harcayarak denetimlere devam etmektedirler. Arkadaşlarımız şehrimizin dört bir yanında yoğun bir şekilde emek vererek, mesai harcayarak devam ettirmeye çalışıyoruz. İnşallah el birliğiyle bu süreci atlatacağız.”

 

“Vaka sayısındaki tırmanışın önüne geçmemiz için bu denetimler önemli olacaktır. Vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Düğünler şuanda 4 saatle sınırlandırılmış durumda, iptal etme gibi bir durum söz konusu değil. Bütün düğünlerimizde salgın denetim ekiplerimiz görev yapıyorlar. Mesafe, maske konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Uyardığımız düğün salonlarımız var, idari para cezası uyguladığımız düğün salonlarımız var. Sokak düğünlerini denetim altına almaya çalışıyoruz.”

 

“Sokak düğünlerini denetim altına almaya çalışıyoruz. Bunları da büyük oranda başardık. Her sokak düğünlerimizde bir polis duruyor. Şu aşamada düğünlerimizi iptal etme gibi bir düşüncemiz yok. Bu şekilde tedbirlerle vatandaşlarımızın duyarlılığıyla düğünlerimizi devam ettiririz. Daha sonra vaka sayısındaki tırmanışa göre farklı kararlar alınabilir ama şuanda gündemimizde yok.”

 

“Kıraathanelerin, bilardo oyun salonlarının yeniden faaliyetlerine başlamasına yönelik kurulumuz bunu değerlendiriyor. Böyle bir düşüncemiz yok. Vaka sayısını kontrol altına almamız, bulaş riskini en aza indirmemiz gerekiyor. Bu Türkiye genelinde alınacak bir karar. Şuanda bizim bu şartlarda böyle bir düşüncemiz yok. Vaka sayılarını azaltmaya yönelik çalışma ve mücadele gerçekleştiriyoruz” dedi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.