Sağlık çalışanları seslerini duyurmaya çalıştı

Sağlık çalışanları seslerini duyurmaya çalıştı
Türk Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Murat Buluç, “Öncelikli meselemiz sıfırlanıp giden döner sermayelerdir. Sağlık çalışanları haklarını istemektedir. Döner sermayelerin kabul edilebilir bir düzeye yükseltilmesi ve adaletli dağıtımın tesis edilmesi temel talebimizdir” dedi.

Buluç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Döner sermaye sistemi köklü bir şekilde değiştirilmeli ve çalışanlar sistemin merkezine alınmalıdır.  Sabit ek ödemeler genel bütçeden ödenmelidir. Döner sermayeden ücret alan tüm sözleşmelilere maaşları genel bütçeden verilmelidir.  Döner sermayeler yükseltilmeli ve emekliliğe yansıtılmalıdır.  Döner sermayelerde öncelik çalışanın hakkının verilmesi olmalıdır.  Bu konuda geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı önünde bir eylem yaparak Türkiye’nin dört bir yanından yüzbinlerce sağlık çalışanını imzaladığı döner sermayelerin arttırılmasını isteyen dilekçeleri Bakanlığa teslim ettik.”

 

 “Biz Türk Sağlık-Sen olarak döner sermaye mücadelemizin peşini bırakmayacağız. Çalışanların mağduriyeti giderilene kadar her türlü yasal hakkımızı, tüm demokratik ortamlarda hiç çekinmeden kullanacağız  Şunu hiç kimse unutmasın; Sağlık çalışanlarının döner sermaye ile ilgili talepleri lütuf değil haktır. Ekstra istek değil olması gerekendir. Bir diğer beklentimiz yıpranma payı ile ilgili beklentilerimizin karşılanmasıdır Fiilen 9 yıla 1 yıl, geriye dönük çalışmanın dahil olmadığı ve tüm çalışanları kapsamayan bir yıpranma payı hayata geçmiştir. Beklentilerin çok uzağında kalan yıpranma payının çalışanlara bir faydası olması için mutlaka yeniden değerlendirilmesi şarttır.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.