Sağlık çalışanına şiddet

Sağlık çalışanına şiddet
Ülkemizin önemli bir sorunu haline gelen sağlık personellerine şiddet, Kırıkkale‘de de kendini gösterdi. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Dahiliye bölümünde görev yapan hemşire Burak Biçici, saldırıya uğradı

SAĞLIK-SEN’DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hemşirelik yapan ve Sağlık-Sen iş yeri temsilcisi olan Burak  Biçici, 27 Ocak 2022 tarihinde saldırıya uğradı. Saldırı sonrası tedavi edilen Biçici’nin gözüne bandaj uygulandı. Saldırının hemen ardından Biçici’yİ ziyaret için Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giden Sağlık-Sen Başkanı Recep Akdoğan ve heyeti, şiddet mağduru hemşireye geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Sağlık personellerine şiddete dair açıklama yapan Akdoğan; “Maalesef üzülerek belirtiyorum ki yine bir sağlıkta şiddet olayı ile karşı karşıyayız. Bu şiddet olayları sadece bizleri üzmekle kalmıyor tüm sağlık çalışanlarımızın ve dahi toplumun yüreğini incitiyor. Her ne sebeple olursa olsun, görevi başındaki sağlık çalışanına şiddet eylemi kabul edilemez ve bu durum kanıksanamaz. Görevinin başında bulunan sağlık çalışanları diğer tüm devlet görevlileri gibi devletimizi temsil etmektedir. Bu tarz eylemler sağlık çalışanımız özelinde devletimize karşı yapılan bir eylem olarak algılanmalıdır. Sağlık-Sen olarak bu durumu asla ama asla kabul etmiyor, kınıyoruz. Genel Merkezimizin her ay yayınladığı şiddet raporları ile de durumu göz önüne koyuyor ve bu tarz eylemlerin şiddetli bir şekilde karşılık bulması diliyor, faillerinin en sert şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.” Dedi.

“ŞİDDET EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM ETMEKTEDİR”
Açıklamalarını devam ettiren Akdoğan; “Covid-19 pandemisi yaşadığımız bu günlerde, canlarını sağlıklarını sakınmadan görevlerini ifa etmeye çalışan meslektaşlarımıza yönelik şiddet eylemleri her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu türden insanlık dışı eylemler sağlık çalışanlarımızın güven duygularına, meslek onurlarına zarar vermektedir. Sağlık çalışanlarımız sahipsiz bırakılmamalıdır. Devletimiz sağlık çalışanlarımızı yalnız hissettirmemeli gereken yasal düzenlemeleri bir an evvel hayata geçirmelidir.  Artık yarına bırakacak, yarını bekleyecek kadar takat kalmamıştır. " ifadelerini kullandı.

MESLEKTAŞI SALDIRDI
Hastanede görev yaptığı esnada saldırıya uğrayan talihsiz hemşireye şiddet uygulayan kişinin de, bir sağlık çalışanı olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi'nde görev yapan bir sağlık çalışanı, nedeni bilinmeyen bir şekilde meslektaşı olan hemşire Burak Biçici'ye şiddet uyguladı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.