Saadet iktidarında liyakati esas alacağız

Saadet iktidarında liyakati esas alacağız
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, “Bildiğiniz gibi, ÖSYM kapsamında KPSS sınavları yeni bir skandala sahne oldu. Artık adına ne derseniz deyin. Çalındı mı, verildi mi, belli kesimlere torpil mi geçildi.

GÖREVDEN ALMAK HİÇBİR MANA İFADE ETMİYOR
Kutluca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “İktidar, yine bu konuda da sınıfta kaldı. Yüz binlerce gencin umudu çalındı, hayalleri yıkıldı. Cumhurbaşkanı önce iddiaları reddetti, sonunda gerçekler ortaya çıkınca gece yarısı bir görevden alma gerçekleştirildi. Hemen akabinde yeni bir görevlendirme yapıldı. Aslında bu önemli bir adımdır. Fakat içinde bulunduğumuz şartları anlama babında önemli. Yoksa bir kişiyi görevden almak, yeni tayinleri yapmak hiçbir mana ifade etmiyor.  Bu iktidar bütün icraatlarıyla çürümüş olduğunu ortaya koyuyor. Bununda bir tane çözümü var.”

DÜNYANIN GİDİŞATINI ETKİLİYOR
“Artık bu iktidarın ömrü bitti. İlk seçimleri bekliyor. İlk seçimde bu iktidar mutlaka gidecek ve yerine ülkeyi kendi düzgün rayını oturtacak bir anlayışla gelecek. Biz ümit ediyoruz ki, bu Saadet Partisi olacak. Cumhurbaşkanı’nın bir kararnamesiyle Türkiye’nin problemlerinin çözülemeyeceğini anlamış olmamız gerekiyor. Bilinmelidir ki, emperyalist planlar, Siyonist hayaller kana ve paraya doymak bilmiyor. Bunlar, elinde güç bulunduran bir avuç insan yüzünden oluyor. Bu bir avuç insan, dünyanın gidişatını büyük bir şekilde etkiliyor.  Şimdi, Pasifik üzerinde Tayvan sınırında Çin ve ABD, Balkanlarda Kosova ve Sırbistan hattında gerilimler yaşanıyor.”

DEMOKRASİYE ÖNEM VERMELİYİZ
“Yine bildik, bilindik senaryolarla karşı karşıyayız. Bu yolun sonu belli; bu yol çıkmaz sokak. Bölge ülkeleri başta olmak üzere tüm ülkeler bu olaya figüran olmayı çok açık bir şekilde ret etmelidir. Yüksek sesle bu ilkeleri hatırlamakta fayda var; eğer dünyada barış ve huzur istiyorsak, problemlerimizi savaşarak değil, barış içinde çözmeliyiz. Çatışarak değil barış ortamı oluşturarak çözmeliyiz. Çifte standartla değil, adaletle çözmeliyiz. Üstünlük değil, eşitliği benimsemeliyiz. Sömürüyü değil, iş birliği bizim prensibimiz olarak hayata geçmeli. Baskı ve tahakküm değil, insan hakları, hürriyet ve demokrasiye önem vermeliyiz.”

TOPLUMSAL VİCDANLARI ZEDELEMİŞTİR
“Adalet yara alırsa diğer hiçbir şeyin tedavisi mümkün olmaz. Evet, cari açık mühimdir, bütçe açığı, rezerv açığı, dış ticaret açığı önemlidir. Fakat adalet zafiyeti hiçbir şeye benzemez. Bunu zihinlerimizde canlı tutmalıyız. Hukuk rafa kaldırılmışsa tedavide olan diğer şeylerin bir kıymeti yoktur. Çünkü adalet mülkün yani devlettin temelidir. Kanun hükmünde kararname hepimizin malumu… Toplumsal vicdanı zedeleyen ve altı yıldır kanayan bir yara. Defalarca dile getirdik, iktidara defalarca uyardık. Fakat iktidardakiler hatalarını telafi etme yerine, ne yazık ki yeni yanlışlar yapmaktan çekinmiyorlar. Kanun hükmünde kararname mağdurlarının feryadı arşı alayı aştı.”

SAADET İKTİDARINDA LİYAKATİ ESAS ALACAĞIZ
“Sadece sağır taklidi yapanlar bunu duymuyor. Geçici bir maddeyle sadece bir günde 6 binden fazla insanın emeği elinden alındı. Hem de sorgusuz ve sualsiz bir haftanın dolmasını dahi beklemeden, en fazla İçişleri Bakanlığından olmak üzere birçok kurumdan 6 bin insan ihraç edildi. Bu demektir ki iktidarımız döneminde EYT’liler de elde edemedikleri haklarını elde edecektir. Gençlerimizin yıllarca dirsek çürüttükten sonra bir başkasının torpili var diye önlerine geçmesi bir adaletsizliktir, bu önlenecektir. Saadet Partisi iktidarında işe alımlarında ehliyet ve liyakat esas alınacaktır. Bir insanın sabahtan akşama kadar çalışıp açlık sınırının altında bir ücrete mahkûm edilmesini de ciddi bir haksızlık olarak görüyoruz. Bu, bizim için ekonomide önemli bir kuraldır. Açlık sınırı, insanlar için hakikaten azap çekmelerine sebep oluyor. Açlık sınırı, insanın karnının doymadığını gösteren bir seviyedir. Biz o yüzden ısrarla yoksulluk sınırı diyoruz. Biz milyonlarca insanımızın alın terinin hakkını eksiksiz alacağı bir ortamı ve düzeni mutlaka inşa edeceğiz.”

EKMEK YÜZDE 154, ŞEKER YÜZDE 269 ZAMLANDI
4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin TL’ye dayandı, yoksulluk sınırı 22 bin TL’ye vardı. Son bir yılda ekmek yüzde 154, un yüzde 156, yumurta yüzde 250, şeker yüzde 269, benzin yüzde 187 zamlandı. Kira ise yüzde 145 arttı. Yüksek faiz oranlarından şikâyet eden bir sanayiciye “alma abi” diyenler var. Üretimine devam edebilmek için belli başlı ürünleri stok etme mecburiyetinde kalanlara bunlar stokçuluk yapıyor diyen Merkez Bankası Başkanımız var. Stokçulukla bir sanayinin işletmesini devam ettirebilmesi için bulundurmak mecburiyetinde kaldığı stok malzeme aynı şey değil. Ekonomide bunu bilmeyen cahildir. Bu alışveriş yapmayı dahi bilmez. Stokçuluk yapmakla stok farklı bir şeydir. Bu duygu ve düşüncelerle; basın toplantımıza katılımınız için teşekkür ediyor, sizleri ve bizleri takip edenleri sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.