Öztürk, Tarihi Çerikli Camisi’nin peşini bırakmıyor

Öztürk, Tarihi Çerikli Camisi’nin peşini bırakmıyor
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Çerikli´de “eski köy” olarak adlandırılan Yerlikent Mahallesi’ndeki 300 yıllık Çerikli Camisi’nin restorasyonu için daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığına verdiği önergenin ardından, yetkililerle görüşmelerini sürdürüyor.

‘GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKMAZSAK GELECEĞİMİZE YÖN VEREMEYİZ’

Konu hakkında TBMM’de açıklama yapan Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Kırıkkale Çerikli’de; ‘eski köy’ olarak adlandırılan Yerlikent Mahallesi’ndeki 300 yıllık olduğu ve daha öncesinde de kilise olarak kullanıldığı düşünülen tarihi Çerikli Camisi’nin restorasyonu için, geçtiğimiz yıl TBMM’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazılı soru önergesi vermiştim. Çünkü tarihimize, kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmazsak, geleceğe yön verilemeyeceğine inanmaktayım” dedi.

ÇERİKLİ CAMİSİ’NİN BİRAN ÖNCE RESTORASYON YAPILMASINI GÖREV EDİNDİM

Açıklamasında TBMM’deki önergesinin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiği görüşmelere de değinen Öztürk; “Tarihi Camimizin restore edilmesi yönünde tarafıma iletilen taleplerin hemen akabinde restorasyon işlemlerinin başlaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Ardından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ile Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve de Kırıkkale İl Genel Sekreteriyle bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Gelinen noktada; Çerikli Camimiz’in restorasyon çalışmalarının kısa sürede başlanacağı sözünü aldık. Ecdadımızdan bize kalanları çok önemsiyorum, bu yüzden konunun takipçisiyim ve inşallah en kısa sürede camilerimizde omuz omuza ibadet edebileceğimiz günlere kavuşmamızı temenni ediyorum.” diyerek, 3 asırlık bu caminin biran önce gerekli işlemlerin yapılarak ibadete açılmasını istedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.