Öztürk: “Cumhur İttifakı kararlı duruşunu sürdürmektedir!”

Öztürk: “Cumhur İttifakı kararlı duruşunu sürdürmektedir!”
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi üzerine, MHP adına TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı’nın kurulduğu günden bu yana gösterdiği kararlı ve güçlü duruş sebebiyle Türkiye düşmanlarının da boş durmayıp, içten ve dıştan elbirliğiyle bu güçlü duruşu kırmak istediklerini söyledi. Öztürk, “Türkiye karşıtı lobilerin, Türkiye ekonomisinde kırılganlık varmışçasına bir ekonomik kriz senaryosu devreye sokmak istemelerinin a

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN GÜÇLENMESİ, TEMEL ÖNCELİĞİMİZ 
“Cumhur İttifakını karalamak ve siyasi hesaplarla yaralamak için bir araya gelenlere geniş açıdan bakıldığında PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle bunlara destek veren batılı ülkeler ve ülkemiz içinde bu batılı ülkelerden destek bekleyenlerin olduğu görülecektir,” diyen MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Bu bakımdan Cumhur İttifakını oluşturan partilerden biri olarak, önümüzdeki dönemde de, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin daha da kökleşmesine ve güçlenmesine katkı sağlamak, temel önceliğimiz olacaktır,” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKIYLA TÜRKİYE, COĞRAFYASINDA SÖZ SAHİBİ KONUMA GELMİŞTİR
Türkiye’nin, Cumhur İttifakıyla üzerinde sinsi, gizli ve kötü emelleri olan güçlerin tüm engelleme çalışmalarına rağmen, coğrafyasında söz sahibi konuma geldiğini vurgulayan MHP’li Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhur İttifakı sayesinde Türkiye, Mavi Vatan ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerini korumaya kararlılıkla devam etmektedir. Doğu Akdeniz'de günümüzün ve gelecek nesillerimizin hakkını arayacak şekilde hidrokarbon aramaları gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, daha önce olmayan arama ve araştırma gemileri alınmış, Karadeniz’de yeni doğalgaz yataklarının keşfi, sondaj ve kuyu test çalışmalarıyla birlikte yakın zamanda üretim ve taşıma amaçlı boru döşeme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.”

CUMHUR İTTİFAKI SAYESİNDE, DIŞ POLİTİKADA MİLLİ ATILIM HAMLELERİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR
TBMM’deki konuşmasında dış politikaya da değinen Öztürk; “Ülkemiz, Libya ile kıta sahanlığı anlaşmaları yapmış ve böylelikle Mavi Vatanın batı sınırlarının Birleşmiş Milletlerde tesciliyle güvence altına alınmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde, kapalı Maraş turizme açılmış, Doğu Akdeniz’deki canlı, cansız varlıklar konusunda uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar desteklenmiştir. Can Azerbaycan topraklarının Ermeni işgalinden kurtulması için tüm azim ve kararlılığı gösterilmiş, yeni adıyla Türk Devletleri Teşkilatının askeri, ekonomik, kültürel ve sanatsal alanlardaki projelerine önemli destekler verilmiştir.” dedi.

TERÖRİSTLERE AMAN VERMİYORUZ
“Cumhur İttifakı’nın Ankara merkezli milli politikaları çerçevesinde; Türkiye’de devam eden hukuki davalar üstünden ülkemize ayar vermeye kalkan 10 ülkenin büyükelçisine hak ettikleri cevap verilmiş, Irak ve Suriye ile olan sınırlarımızda terör koridoru, hatta terör devletçikleri kurmaya kalkışanlara karşı Afrin, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Pençe Yıldırım harekâtlarıyla vurduğumuz tokadın yankısının hâlâ devam etmekte olduğu da görülmektedir. Bu harekâtlarımızın ardından gelen temizlik operasyonlarımız da, halen kararlılıkla ve kahramanlıklarla devam etmektedir. Binlerle ifade edilen yurtiçi terörist sayısı, artık yüzlerle ifade edilen hale gelmiştir. Bilinmelidir ki, ne kadar silah ve mühimmat desteği verirlerse versinler PKK, YPG, DAEŞ, FETÖ, DHKP-C ya da irili ufaklı suç örgütlerinin tamamıyla mücadelemiz etkin bir şekilde devam edecek ve son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürecektir. Buradan tüm kahraman güvenlik güçlerimize güç kuvvet diliyor, her daim yanlarında olduğumuzu güçlü bir şekilde ifade ediyorum.” dedi.

TAM BAĞIMSIZ VE KÜRESEL AKTÖR, TÜRKİYE
Sanayiden tarıma, ekonomiden eğitime, kültürden milli savunmaya kadar pek çok alanda Türkiye’nin yaşamış olduğu sıçramayı da konuşmasında dile getiren MHP’li Öztürk, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesiyle özellikle savunma sanayimizde dışa bağımlılığı azaltarak, Türk Silahlı Kuvvetleriyle tüm güvenlik birimlerimizin ihtiyaçlarını yüzde 80’e varan oranda yerli ve millî imkânlarla karşılar duruma geldiğini belirtti. Bu kapsamda, yerli üretimimiz olan İHA, SİHA’ların; MİLGEM Milli Gemi Projesinin; Atak ve Gökbey Helikopter Projelerinin; MKE üretimi yerli ve milli silahların; Elektrikli Otomobil Projesinin (TOGG) ve lityum-iyon teknolojisine sahip batarya üretimi gibi gelişmelerin göz kamaştırdığına dikkat çeken Öztürk, “Tüm bu güzel gelişmelerin ardında esasen Aziz Milletimizin Cumhur İttifakına duyduğu güçlü destek ve güveni bulunmaktadır,” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE, HER DAİM LAİK, DEMOKRATİK, SOSYAL, HUKUK DEVLETİ OLMA ÖZELLİĞİNİ KORUYACAK
MHP MDK Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmaya şöyle devam etti: “Cumhur İttifakı olarak tüm dünyaya, Türkiye’nin Ankara merkezli yürütülen kararlı milli politikalarının gücünü göstermeye devam edeceğiz. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden’ın göreve gelmeden önce, Türkiye üzerine yaptığı değerlendirme ve planlarını unutmuş değiliz. Biden’ın bu vaatlerine bel bağlayan, umut bekleyen sözde demokrasi havarisi geçinenler, kulak kabartıp iyi dinlesinler: Türkiye, her daim laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olma özelliğini koruyacak, asla başsız, yönetilemeyen,  parçalanmış bir devlet olmayacaktır.” 

2023 SADECE SEÇİM YILI DEĞİL, LİDER ÜLKE TÜRKİYE ÜLKÜSÜNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ 
“Türkiye üzerine yapılan kriz ve kargaşa planlarının bilincinde olan Cumhur İttifakı, bu kirli ittifakın taşeronlarına asla fırsat vermeyecektir. 2023’e giderken şunu bilmeliyiz: 2023 sadece seçim yılı değil, hepimizin bildiği üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümüdür. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin 1990’lı yılların başından itibaren ifade ettiği; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine giden yoldaki ilk viraj, 2023 yılıdır. MHP’nin ve Cumhur İttifakının TBMM’deki güçlü temsili, Liderimizin ortaya koymuş oldukları ufku bugüne çekecek ve ‘Lider Ülke Türkiye Ülküsünden’ sonra, ‘Süper Güç Türkiye Ülküsüne’ atılmış kuvvetli bir adım olacaktır. Biz bu adımı atmaya hazırız ve kararlıyız! Hz. Peygamber’in (SAV), ‘Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır’ ilkesinden hareketle Türkiye’nin Cumhur İttifakı ile olan büyük yürüyüşüne, Türk milletini davet ediyoruz.” diyerek, gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşündüklerini vurguladı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.