Önal’dan soru önergesi

Önal’dan soru önergesi
Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, tarafından Bosna’dan fişek alıyor muyuz? Alıyorsak neden alıyoruz? Soru önergesini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar cevapladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal,  tarafından Bosna’dan fişek alıyor muyuz? Alıyorsak neden alıyoruz? Soru önergesini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar cevapladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Av. Ahmet Önal,  “illi ekonomimizin kalbi MKE‘nin ürettiği ağırlıklı 9x19 mm parabellum mühimmatın yurtdışından alındığı iddialarına ilişkin olarak Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’a yazılı soru önergesi ile şu soru önergesinde bulunduk. Soru: 1- 2016-2017-2018 Yılları arasında kaç ülkeden danışmanlık firmaları aracılığı ile mühimmat alınmıştır? Bunlar hangi ülkelerdir? Soru: 2- Aynı yıllar arasında hangi ülkelerden hangi mühimmatlar alınmıştır? Özellikleri nelerdir?”

 

 “Cevap: Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından karşılanamayan ve ihtiyaç olarak MKEK’e bildirilmiş olan mühimmatlar bu kapsam ve değerlendirmeler ışığında ülkelerden temin edilmektedir. Değerlendirme: Sormuş olduğumuz sorunun cevabı kamuoyunu aydınlatıcı nitelikte bulunmamaktadır.  Sayın bakana sorumuz da yıllar itibariyle hangi ülkelerden mühimmat alınmıştır diyoruz.  Sayın bakan bize 1-Ülkelerden diyor ama ülkelerin adlarını söylemiyor. 2-MKEK tarafından karşılanamayan ve ihtiyaç olarak MKEK’e bildirilmiş olan mühimmatlar açıklaması ise ayrı bir muammadır.”

 

 “Sayın bakana soruyorum MKEK tarafından karşılanamayan ve ihtiyaç olarak bildirilen mühimmatların, aylardır bir türlü atanamayan Genel Müdürlük makamı ve ihtiyaçların, malzeme alım-satımı,  belirlenmesinde önemli bir yere sahip olan Yönetim Kurulu boşluğu ile bir ilgisi varmıdır? Soru 3-Alınan bu mühimmatlar MKE’de önceki yıllarda üretilmekte midir? Üretilebiliyor ise neden yurt dışından alınmaktadır? Cevap: cevap yok”

 

 “Soru 4- üretilemiyor ise neden üretilememektedir? Cevap: cevap yok. Soru 5: MKE’de üretilemediği için mi alınmıştır? Soru 6: Bosna’dan 9x19 mm tabanca fişeği alınmış mıdır? Cevap: Tabanca fişekleri ihtiyaçlar çerçevesinde MKEK Gazi Fişek Fabrika Müdürlüğünce karşılanmakta, gerektiğinde çift vardiya, fazla mesai ve ana vardiya gibi uygulamalar ile yıllık üretim arttırılabilmektedir. Denmektedir. Değerlendirme: Yine sayın bakan sorularımıza gayri ciddi cevaplar vererek kamuoyunu aydınlatıcı ve yeterli cevap verilmemiştir. Soru 7: 2018 yılı itibariyle kaç milyon alınmıştır?”

 

 “Soru 8: Gazi fişek Fabrikasında 2015, 2016, 2017, 2018 yıllara göre tabanca üretimi yıllık kaç adettir? Soru 9: 2019 yılı için Bosna’dan fişek alımı yapılacak mıdır? Cevap: 7,8, ve 9 uncu sorularımıza ise hiç cevap verilmemiştir. Genel değerlendirme: Vermiş olduğunuz cevaplar kamuoyunu aydınlatıcı nitelikte değildir. Yalnızca geçiştirici niteliktedir. Milli Savunma Bakanı sayın Hulusi Akar’a TBMM’de sormuş olduğum soruları yeniden sevgili hemşerilerim ve değerli basınımız huzurunda tekrarlamak istiyor ve cevap bekliyoruz.”

 

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.