Müftü Yaşar, imam hatipli öğrencilerle bir araya geldi

Müftü Yaşar, imam hatipli öğrencilerle bir araya geldi
Kırıkkale’de ilçelere yönelik “2022 Yılı 2. Dönem İl İrşat Programı” düzenleniyor.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ 
İl Müftülüğü irşat kurulunca hazırlanan Özel İrşat Programı münasebetiyle İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar başkanlığında İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri ile İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde görev yapan vaizlerin katılımıyla Keskin ve Delice İlçelerinde çeşitli programlar icra edildi. Bu kapsamda, Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar Keskin Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik seminer verdi.

MANEVİ DEĞERLERE DEĞİNDİ 
İmam-Hatipli olmak güzel bir duygudur. Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürü Abidin Karazöhreoğlu, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı seminerde okumanın önemi, yaradılış gayemiz, milli ve manevi değerlere değinen Müftü Yaşar, “İmam-hatipli olmak bir ayrıcalıktır, imam-hatipli olmak bu milletin özüdür. İmam-hatipli olmak Kur’an-ı kerim, tefsir, hadis, matematik, mantık, felsefe, biyoloji, yani fizik ve metafizik ilimlerinin tamamını okumak, her şeyden haberdar olmaktır. İmam-Hatipli olmak herkese nasip olmayacak bir şanstır. Bu nedenle sizleri yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

RENGİMİZE BAKSINLAR, KANDAN VE ÇAMURDANIZ
Necip Fazıl’ın “Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız; Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!” dizelerine yer vererek konuşmasına devam eden Müftü Yaşar, “İmam-hatipliler milli ve manevi değerlerini almış, kendine güvenen, öz güveni artmış müstesna gençlerdir. Gençlik; İnsan hayatının en verimli ve değerli dönemidir. Gençlik dönemi dünyaya kafa tutabilmeyi göze alabilecek bir zaman
dilimidir.” 


ÖĞRENCİLER BURALARDAN FAYDALANMALI 
“Bu zaman dilimi milli ve manevi değerlerle bezenerek eksiksiz donatılırsa ömür boyu onun semeresini alacaktır.” dedi. Konuşmasını, seminere katılan Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek tamamlayan Müftü Yaşar akabinde Keskin İlçe Kaymakamı Tunahan Çil’i makamında ziyaret ederek din hizmetleri hususunda bilgi alışverişinde bulundu. Program sonunda Müftü Yaşar, gençlere ve üniversiteli öğrencilere her gün 14.00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet veren Keskin Diyanet Gençlik Merkezini ziyaret ederek gençlik faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. 

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.